Aktualno
StoryEditor

Posrednici radnicima 3. maja nude posao u Njemačkoj - plaća dvije i pol tisuće eura

30. Kolovoz 2018.

Na prilazima brodogradilištu 3. maj, kao i pred samim ulazom, pojavili su se leci i plakati koji im nude zapošljavanje, najčešće u Njemačkoj. Traže se praktički sve struke – varioci, cjevari, monteri, instalateri, bravari, piše Novi list.

Raditi se može početi praktički odmah, kako su rekli posrednici riječkom dnevniku, a radi se u okolici Bremena i Hamburga te se potpisuje njemački ugovor o radu. "Znači sve čisto, njemačko zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Godišnji odmor je prema njemačkom zakonu, minimalno dva i pol dana za svaki mjesec, s time da se preraspodjelom viška radnih sati, što je uobičajeno zbog prekovremenih, u prosjeku dođe na oko četrdeset dana odmora u godini. To je mjesec i pol dana, što nije loše", kaže posrednik.

>>Izvor iz Uprave: Uljanikov račun odblokiran, plaće sutra

Što se uvjeta rada tiče "poslodavac osigurava stan, s time da su u sobama smještena po dva radnika. Plaća je od 17 do 19 eura po satu, bruto, za kvalificiranog zavarivača. Mjesečno se odradi oko 200 sati, znači plaća je između 3.400 eura i 3.800 eura bruto", odnosno dvije i pol tisuće eura mjesečno, kaže posrednik.

>>>Plenković: Podatak o BDP-u ohrabruje; nađen model za isplatu plaća Uljanikovcima

Sadašnja plaća radnika 3. maja je oko šest tisuća kuna, kad je dobiju, naravno.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 14:12