22. siječanj 2018.

Poštanska marka s Pozdravom Suncu nominirana za najljepšu u Europi

U izboru za najljepšu marku Europe  izdane u 2016. koju tradicionalno organizira njemački filatelistički časopis Deutsche Briefmarken-Revue našla se i poštanska marka s motivom zadarske svjetlosne instalacije Pozdrav Suncu. Između 44 različitih poštanskih maraka koje je izdala u 2016., Hrvatska pošta nominirala je poznatu turističku atrakciju iza koje stoji  zadarska dizajnerica Ljubica Marčetić - Marinović, piše Zadarski list.

Izbor za najljepšu marku Europe za 2016. traje do 31. ožujka 2018. godine, a najsretnije glasače očekuju 50 filatelističkih nagrada. Glasovati se može kuponom koji treba isprintati kada se klikne na najljepše (die schoenste) te crvenom bojom označen tekst preuzeti (downloaden) na web stranici časopisa "Deutsche Briefmarken-Revue".

Marke serije pod nazivom Hrvatski turizam koje prikazuju Morske orgulje i Pozdrav Suncu, Hrvatska je pošta izdala 1. lipnja 2016. godine u nakladi od milijun maraka po motivu.

U razdoblju od 1991. godine do danas hrvatske poštanske marke osvojile su dvadesetak nagrada diljem svijeta, od onih filatelističkih za najbolje i najljepše marke do onih umjetničkih za dizajnerske vrijednosti.