01. ožujak 2017.

Poticanje start-up kulture: Otvorene prijave za COMBIS hackathon 2017.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS je najavio drugo izdanje 24-satnog natjecanja u programiranju try{code}catch u sklopu kojeg planira pronaći i zaposliti nove timove za interni startup Neostartup.

"Hackathon organiziramo po drugi puta, ponovno sa željom da okupimo najbolje studente programere na jednom mjestu, dobro se zabavimo i stvorimo nešto novo, inovativno i korisno. Za razliku od prošle godine, kada smo imali konkretne zadatke, novi hackathon donosi i novi koncept koji ima veći naglasak na kreativnost", najavio je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona.

COMBIS hackathon try{code}catch će se održati 8. i 9. travnja 2017. i u njemu mogu sudjelovati svi redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2017. godine.

>>>Zorislav Sić novo pojačanje COMBISovog prodajnog tima

"Zacrtali smo da je naše usmjerenje poticanje start-up kulture unutar COMBISa, zato smo i kreirali Neostartup - poslovni model koji nudi mladim kreativcima najbolje iz svijeta start-upa, a unutar etablirane kompanije. Ova se formula pokazala izvrsnom i nastavljamo u istom tempu. Nakon prošlogodišnjeg hackathona odabrani studenti završili su započeta rješenja u COMBISu, njihove aplikacije u potpunosti su razvijene, a zatim i donirane", priča Maras.

Nagradni fond iznosi 38.000 kuna, od čega prvo mjesto nosi 20.000 kuna, drugo 10.000 kuna, a treće 8.000 kuna po timu. Ostale informacije dostupne su na stranici hackathona try{code}catch.

Prvi COMBIS hackathon obilježio je velik interes studenata - ukupno se prijavilo 38 timova, odnosno 127 studenata. Iako je inicijalni cilj bio odabrati 12 timova za natjecanje, zbog tako velikog interesa studenata, ali i kvalitetno riješenih selekcijskih zadataka, žiri je odlučio da u natjecanje ide 15 timova. Prvu nagradu osvojio je tim DeepWeb, na drugom mjestu bio je tim Neće snaša frontendaša, a na trećem mjestu tim Team_1234.