Korona i biznis
30. lipanj 2017.

Potpisan sporazum o strateškom investicijskom projektu ‘Hotel Park 5 zvjezdica‘ u Rovinju

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je u četvrtak da je potpisan sporazum o pripremi i provedbi strateškog investicijskog projekta "Hotel Park 5 zvjezdica" u Rovinju, a vrijednost te investicije turističke kompanije Maistra iznosi 539 milijuna kuna.

>>>Rovinj ponovno obara rekorde, do kraja godine očekuje 3,3 milijuna noćenja

"Realizacijom projekta ‘Hotel Park 5 zvjezdica‘ očekuju se značajni dugoročni pozitivni direktni i indirektni multiplikativni učinci na gospodarstvo Grada Rovinja, Istarske županije i Republike Hrvatske u cjelini kroz povećanje broja ležajeva u kategoriji 5 zvjezdica, povećanje prihoda s inozemnog tržišta, otvaranje 85 novih radnih mjesta, povećanje prihoda i zaposlenosti kod dobavljača hrvatskih proizvoda i usluga, povećanje zaposlenosti u građevinarstvu tijekom izgradnje, povećanje prihoda građevinara, proizvođača građevinskog materijala i opreme za hotele, te pozitivni učinak od izvoza usluga na platnu bilancu Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju koje je Ministarstvo objavilo na svojim internet stranicama.

Dodaju i kako se predviđa cjelogodišnje poslovanje tog hotela, kapaciteta 209 smještajnih jedinica, od čega 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana.

Projekt "Hotel Park 5 zvjezdica" financira se privatnim kapitalom a vrijednost ukupnih troškova projekta procijenjena kroz materijalnu i nematerijalnu imovinu iznosi 539 milijuna kuna, ističu iz Ministarstva.

Vlada je krajem rujna prošle godine proglasila taj projekt Maistre strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske i ta je odluka objavljena u Narodnim novinama (br. 88/2016), a danas je potpisan i sporazum o njegovoj pripremi i provedbi.

Rovinjska Maistra, koja je u sastavu Adris grupe, prošle je godine počela s radovima na izgradnji novog hotela Park.

>>>Hollywoodska zvijezda Eva LaRue posjetila Rovinj

"U  2016. je započela izgradnja novog hotela Park, ključnog proizvoda u procesu zaokruživanja vrhunske hotelske ponude u Rovinju", naveli su iz Adris grupe u priopćenju s nedavno održane glavne skupštine.

Naime, stari je hotel u potpunosti srušen i na njegovim će se temeljima izgraditi potpuno novi objekt, a Maistra na svojim internet stranicama otvorenje novog hotela najavljuje za iduću godinu.