Aktualno
StoryEditor

Potražnja za Uberom tijekom ljetne sezone na obali porasla 47 posto

13. Rujan 2018.

Iza nas je još jedno uspješno ljeto za djelatnike u turizmu, a po predviđanjima stručnjaka i popunjenosti kapaciteta na obali, čeka nas i vrhunska posezona. Izvrsne rezultate bilježi i Uber koji je ovog ljeta, osim u Dalmaciji, bio na raspolaganju i Istrijanima te njihovim gostima.

Ukupno se od 1. lipnja do 1. rujna Uberom na obali vozilo čak 170 tisuća turista što je povećanje od čak 47 posto u odnosu na prošlu godinu. Gotovo svi (94%) u Hrvatsku su došli s već instaliranom Uberovom aplikacijom na svojim mobitelima.

“Podatak da je čak 94 posto turista već imalo Uberovu aplikaciju, jasan je pokazatelj da stranci očekuju da im je Uber dostupan i u našoj zemlji te da ga vole koristiti. Rezultati turističke sezone još su jednom potvrdili važnost novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji svima omogućuje da se jednostavno i sigurno kreću diljem zemlje”, kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

>>> Izmjenom zakona o taksi prijevozu profitirale rent-a-car kuće

Najviše turista koji su koristili Uber došlo je iz Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a (14%) te Australije i Francuske (5%). Uglavnom su se vozili na relacijama kraćim od pet kilometara (84%) dok je najduža vožnja ovog ljeta bila na relaciji Pula-Osijek, imala je čak 550 kilometara i trajala 359 minuta. U Dubrovniku se Uber najviše naručivalo za prijevoz do ili od gradskih zidina i autobusnog kolodvora, a u Splitu do centra grada i shopping centra Mall of Split. U Dubrovniku su se turisti najviše odmarali na plažama Copacabana i Banje, a među Hrvatima je bila popularna i Bellevue Beach. U Splitu su nezaobilazne bile Bačvice i Žnjan, a među domaćima i Kašjuni. Titulu najbolje romantične i najbolje turističke destinacije ponio je dubrovački Stari grad.

UberBOAT je u morsku avanturu zaplovio nekoliko stotina puta od čega je u 40 posto slučajeva korisnike vozio na izlete do otoka u splitskom, dubrovačkom i šibenskom akvatoriju.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

23. travanj 2024 09:40