23. listopad 2017.

Potvrđena odluka da se svi osim Ivice Todorića brane sa slobode

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u ponedjeljak je potvrdilo odluku suca istrage koji je prošlog tjedna odbio zahtjev Državnog odvjetništva da se odredi istražni zatvor za 14 osumnjičenih u slučaju Agrokor.

Sudac Zoran Luburić u srijedu je odredio istražni zatvor jedino Ivici Todoriću, dok je ostalim osumnjičenima omogućio da se brane sa slobode.

>>>Ivan Todorić iznio kratku obranu, moguć njegov odlazak iz Hrvatske

Izvanraspravno vijeće potvrdilo je odluku suca istrage, uz istu argumentaciju da okolnosti koje bi trebale ukazivati na opasnost od utjecaja na svjedoke nisu dovoljno određene, tako da stoje argumenti za odbijenje prijedloga za određivanje istražnog zatvora, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Uz nedostupnog Todorića i njegove sinove Antu i Ivana koji su se tek u petak, odnosno ponedjeljak vratili u Hrvatsku, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

>>>Matić: Ovo je sve predstava za javnost, krupne ribe nikada neće završiti u zatvoru

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.