Aktualno
StoryEditor

Povijesni doček za povijesni uspjeh: Vatreni ‘zapalili‘ Zagreb

16. Srpanj 2018.

‘Zlatna’ hrvatska nogometna generacija vratila se sa srebrnim medaljama u ponedjeljak u Zagreb, gdje ih je dočekalo oko 500 tisuća ljudi prema procjeni policije. ‘Vatreni‘ su sletjeli oko 15 sati u Zračnu luku Zagreb, da bi se satima probijali kroz oduševljene navijače do Trga Josipa Jelačića gdje ih je čekalo još oduševljenih navijača.

Nogometni svjetski viceprvaci navijačima su poručili da su oni svojim navijanjem "svjetski prvaci” te im zahvalili na dolasku.

Kapetan reprezentacije Luka Modrić rekao je da su igrači ostvarili svoj san te zahvalio navijačima i poveo pjesmu "Zovi, samo zovi”.

>>>Hrvatska reprezentacija uz naslov viceprvaka osvojila i 28 milijuna dolara

Trener reprezentacije Zlatko Dalić "najavljen” je bacanjem u zrak iz ruku igrača, a navijačima je poručio: "Nemam riječi da vam kažem što ste danas uradili. U Rusiji smo igrali za vas, za cijelu Hrvatsku, sve Hrvate u BiH, dijaspori, za naše branitelje”, nastavio je Dalić.

- Nismo prvaci, ali smo viceprvaci, ali vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe, rekao je još Dalić, a navijači su odgovorili povicima "Šampioni, šampioni!” i dugotrajnim pljeskom.

>>>Sky: Hrvatskim nogometašima herojski doček u Zagrebu

"Mi smo dali sve od sebe, i vi ste dali sve od sebe. Iznad svih Hrvatska!”, poručio je na kraju Dalić.

Tijekom glazbenog programa nastupila je klapa HRM-a "Sv. Juraj” otpjevavši budnice "Moja domovina” i "Vivat Croatia”, te Mladen Grdović i Marko Perković Thompson, koji je doputovao u slavljeničkom autobusu zajedno s reprezentacijom i uzrokovao malo problema organizatorima koji evidentno nisu bili pripremljeni na njegov nastup, pa je dio svog repertoara bio prisiljen izvesti ‘a capella‘.

Tijekom dočeka hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića timovi hitne pomoći pružili su 500 puta pomoć kolabiranim navijačima, doznaje se od ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Silvije Hunyadi Antičević.

25. travanj 2024 02:59