Aktualno
StoryEditor

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak o slučaju Dalić

15. Svibanj 2018.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa o bivšoj ministrici Martini Dalić odlučivat će u petak, 18. svibnja, rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković u utorak u Varaždinu.

„Povjerenstvo će u petak odlučivati o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv bivše ministrice“, rekla je Novaković  na upit novinara kada će „slučaj Dalić“ doći na dnevni red Povjerenstva, podsjetivši da je predmet otvoren prošli tjedan.

>>>Koalicija ističe važnost nagodbe u Agrokoru, DORH i MUP provode izvide o aferi Hotmail

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je predmet otvorilo nakon što je u javnost izašla korespodencija sad već bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić s grupom koja je radila na lex Agrokor, te prijave koju je zaprimilo.

Povjerenstvo provodi edukaciju dužnosnika u pitanjima sukoba interesa i podnošenja izvješća o imovinskom stanju pa je u varaždinskom hotelu Turist održana edukacija za dužnosnike s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije. Pri susretu s novinarima predsjednica Povjerenstva

Govoreći dužnosnicima s područja četiriju županija na sjeveru Hrvatske, predsjednica Povjerenstva je naglasila da je edukacija lokalnih dužnosnika iznimno važna.

>>>Na užem kabinetu Vlade ni riječi o nasljedniku Dalić, Peruško na sastanku koalicijskih partnera

„Ono što bismo voljeli postići jest učestalija komunikacija između dužnosnika i Povjerenstva, da nas više pitaju za informacije i da prije nego što uopće dođu u situaciju u kojoj bi se eventualno mogli dovesti do toga da bude nekakav predmet otvoren, da nas kontaktiraju“, poručila je Novaković.

„U ovom sam kratkom vremenu uspjela uočiti da još jako puno problema ima oko ispunjavanja imovinskih kartica koje ljudi ispunjavaju po nekoliko puta zbog toga što to rade pogrešno. Mislim da bi bilo daleko jednostavnije da dođu u naš ured, da to zajedno popunimo ili da nas nazovu pa da im objasnimo što i kako“, dodala je Novaković, koja je na dužnosti predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dva mjeseca.

>>>Ćorić: Uz Agrokor i Petrokemiju, nitko ‘nije oduševljen’ mjestom ministra gospodarstva

Uz brojne gradonačelnike i načelnike općina, odnosno njihove zamjenike, na edukaciji je bio i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin, koji je istaknuo da je percepcija korumpiranosti u Hrvatskoj na visokoj razini.

18. travanj 2024 11:52