Aktualno
StoryEditor

Povodom Pariškog tjedna mode Macron okupio dizajnersku elitu na večeri

06. Ožujak 2018.

Nigdje u svijetu moda nije veći posao nego u Francuskoj i francuski predsjednik Emmanuel Macron daje sve od sebe da tako i ostane.

Svjetski kreatori od Francuza Jeana Paula Gaultiera do Libanonca Eliea Saaba u ponedjeljak su se okupili u Elizejskoj palači na večeri koju je priredio Macron nastojeći osnažiti jedan od najprofitabilnijih sektora u zemlji.

>>>FOTO: Prve dame – Politika i moda

Gala večera koja je poklapa s Pariškim tjednom mode zadnji je u nizu angažmana 40-godišnjeg Macrona, koji je na predsjedničku dužnost stupio u svibnju, na privlačenju modnih poduzetnika.

Obraćajući se gostima među kojima su bili i Christian Louboutin, poznat po stiletto cipelama, glavna urednica Voguea Anna Wintour i kreatorica Alexander McQueena Sarah Burton Macron je poručio da izaberu Francusku.

- Moja je najveća želja da kreatori bez obzira na to jesu li iz Indije, Japana, Afrike, SAD-a ili Kine razmisle o dolasku u našu zemlju i mi ćemo učiniti sve da im olakšamo taj put.

God I did it... amazing night!!! Thank you thank you thank you!!!!

A post shared by Mathieu Barthelat Colin (@mathieubarthelatcolin) on

Na večeri je bila nazočna i Macronova supruga Brigitte odjevena u najdraži francuski modni brend Louis Vuitton.

>>>VIDEO: Modnom pistom prošetale čokoladne haljine

Francuska modna industrija i pariške modne revije snažni su motori rasta i zapošljavanja u trenutku dok vlada pokušava smanjiti tvrdoglavo visoku nezaposlenost od gotovo devet posto.

19. travanj 2024 04:24