Aktualno
StoryEditor

Povratak liječnika iz Abu Dhabija

08. Prosinac 2018.

Nije vijest kad pas ugrize čovjeka, a ni kad hrvatski liječnik ode u Abu Dhabi. Vijest je kad se mladi neurokirurg doc. dr. sc. Dario Mužević iz najskuplje bolnice na svijetu, one u Abu Dhabiju, vrati u Osijek i ondje preuzme položaj predstojnika Klinike za neurologiju, makar zasad samo kao v. d.

>>>Liječnici, ostajte ovdje s 37.000 kuna plaće!

Godinu i devet mjeseci proveo je u Cleveland Clinicu Abu Dhabi i tvrdi u Glasu Slavonije kako je to bilo izvrsno iskustvo koje mu je pružilo vrhunsku edukaciju koju sada želi vratiti Osijeku i hrvatskim pacijentima: ‘Mnogo je neurokirurga prijašnjih godina otišlo iz osječke bolnice, ali sada se vraćamo.‘

Mužević je otišao jer naš sustav još ne poznaje nešto kao što je ‘fellowship‘ program u sklopu kojega bi se išlo na jednogodišnje edukacije u inozemne bolnice. Novo iskustvo stjecao je u bolnici sa samo 346 kreveta, ali sa šest tisuća zaposlenih, od kojih je tristo liječnika. Početna je cijena ležanja u toj bolnici po danu bez paketa osnovnog osiguranja od petsto dolara naviše. Unatoč svemu tome Mužević tvrdi da tehnološka opremljenost neurokirurgije u Abu Dhabiju nije mnogo drukčija od one KBC-a Osijek.

25. travanj 2024 13:47