Aktualno
StoryEditor

Pravo Doba - sajam za 50+ generacije pripremio je bogat program

17. Svibanj 2017.

Treće izdanje sajma ‘Pravo Doba‘, jedinstvenog projekta u Republici Hrvatskoj koji promiče i aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete života u starijoj dobi, održat će se od 18. do 20. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, koji je organizator sajma.

Sajam je nastao u suradnji sa zagrebačkim Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zakladom Zajednički put, a cilj mu je podići društvenu svijest o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja. S tim ciljem svoje će usluge predstaviti 65 izlagača, koji će ponuditi odgovore na pitanja poput očuvanja ili poboljšanja zdravlja, kreativnog korištenja slobodnog vremena, osiguranja njege u poznim godinama te integracije u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije.

Zdravo i aktivno starenje

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se dovoljno slobodnog vremena za bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane uslijed roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Na Sajmu će biti prezentirani programi putovanja i učenja za starije i različite kreativne radionice, koje će potaknuti mnoge na odabir novog hobija i novih aktivnosti. Kako je dobro zdravlje temelj i uvjet za aktivan život, izlagači i predavači će dati zanimljive i korisne informacija o očuvanju i poboljšaju zdravlja. Lječilišta, toplice, poliklinike prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti.

Ulaskom u stariju dob katkad se pojavi potreba za dodatnom njegom i upotrebom pomagala, stoga će domovi za starije osobe na Sajmu prezentirati svoju ponudu, dok će tvrtke s opremom, aparatima i pomagalima ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni.

Nakon otvorenja Sajma na programu je zanimljiv panel na temu Srebrna ekonomija-razvoj tržišta proizvoda i usluga za starije osobe.

Održat će se i panel diskusija na temu ‘Pedesete - novi početak ili početak kraja?‘, a sudionice panela su i osnivačice portala ‘One nastupaju‘, sve redom žene koje su ostavile traga u profesionalnom životu i javnosti; Ankica Mamić, Snježana Mlinarević, Jelena Skorup, Diana Glavina i Mladenka Šarić.

Bogati program 

Zanimljivost ‘Pravo Doba‘ je i u izuzetno bogatom stručnom i popratnom programu. Dio izlagača je uključen u akciju Besplatni mali sistematiski pregled i savjetovanja, prilikom kojeg se pregledi i savjetovanja obavljaju na izložbenim prostorima. Mnogi izlagači pripremili su posebne akcije i nagrade za posjetitelje, te interesantne prezentacije na Otvorenoj pozornici. U suradnji sa suorganizatorima pripremljene su radionice, predavanja i okrugli stolovi za stručnjake i široku posjetu.

Besplatni mali sistematiski pregled

Gradsko društvo crvenog križa Zagreb na svom izložbenom prostoru organizira mjerenje tlaka, mjerenje glukoze u krvi, oksimetriju i spirometriju. Bontech će obavljati testiranje sluha, savjetovanje sa otoakustičarom, besplatne brze servise slušnog aparata. Održat će edukacije o rukovanju sa slušnim aparatom te dijeliti kupone sa 20 do 50% popusta na slušne aparate. Poliklinika dr.Ritz obavljat će mjerenje očnog tlaka i konzultacije s oftalmologom. Dijelit će kupone sa 50% popusta na pregled i 20% popusta na kupovinu naočala. Ortopedix će obavljati kompjutersku analizu otiska stopala, savjetovanja vezana za bolove u leđima, vratu i koljenima, o refleksologiji stopala i za uspravno držanje. Također nude i 2+1 gratis za ortopedske uloške po mjeri. Istarske toplice predstavljat će projekt Quality of life +55 (Kvaliteta života), 30% popusta na paket sa smještajem i terapijama „Zlatna kap“ te održati edukaciju o ljekovitim svojstvima termo-mineralne vode Istarskih toplica. Također će mjeriti tlak i savjetovati o osteoporozi i artrozi. Milsing će obavljati mjerenje statusa vitamina i minerala u organizmu, uz degustaciju Natural Wealth šumećih tableta, a svaku kupnju nagrađuje duplim pečatima vjernosti na Natural Wealth kartici 4+

Zdravstveno učilište Zagreb na svom izložbenom prostoru mjerit će krvni tlak i glukozu u krvi. Pružat će i kozmetičke usluge kao što su parafinska njega i masaža ruku, limfna drenaža lica kao i kineziološke vježbe za osteoporozu, te će savjetovati posjetitelje o dezinfekciji. Mibo Lens će mjeriti oštrinu vida uz konzultacije s optometristom. Nude i kupone od 20 i 30% popusta za kupnju naočala i okvira, te poklon bon od 100 kn za dodatne usluge u promotivnim akcijama. Stomatološka poliklinika Arena nudi besplatne konzultacije specijalista paradontologije Srećka Srdjaka, dr.med.dent., kupone za besplatni specijalistički pregled, te nagradu: poklon bon u vrijednosti 3.000 kn za implanto-protetske radove.

Dom zdravlja Zagreb centar, kao referentno mjesto za zdravo i aktivno starenje, sudjelovat će na sajmu Pravo Doba i ponuditi posjetiteljima besplatni sistematski pregled, koji će između ostalog uključivati ispitivanje sluha, vida, oksimetriju, spirometriju, kontrolu šećera i kolesterola, mjerenje masnog tkiva uz savjetovanje o prehrani, EKG uz završnu konzultaciju s liječnikom.

Zanimljiva događanja i akcije

Dom za starije osobe Salvia nudi 15% popusta na sve usluge ugovorene za vrijeme trajanja Sajma, a organizirat će inagradnu igru s glavnom nagradom vikend za dvije osobe u superior apartmanu Salvia Senior Residence (svibanj ili listopad).

Synlab Hrvatska – poliklinika nudi kupon 10% popusta na uslugu/pretrage iz ponude, a u nagradnoj igri sistematski pregled za žene i sistematski pregled za muškarce.

Vikend van Zagreba organizira nagradnu igru s glavnom nagradom večera za dvije osobe u tradicijskom turizmu Majsecov mlin, Donja Stubica. Ivalan terme nudi 20% popusta prilikom kupnje Naftalan kreme, ulja i šampona. Biosinhron daje 20% popusta na sve proizvode u ponudi na Sajmu.

Prezentacije

Za vrijeme trajanja sajma Pravo Doba održat će se i nekoliko zanimljivih prezentacija: Salvia Senior residence – prvo naselje za osobe treće životne dobi, Dom za starije osobe Salvia. Trikovi za rješavanje boli u leđima; Ortopedix. Prezentacija aparata za cirkulaciju i balans energije; Tiens, Razlika između ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju; Dug život - portal za treću dob, Kreativnost u službi inkluzije; Gradsko društvo crvenog križa Zagreb, Predstavljanje uređaja Bemer za poboljšanje cirkulacije; Kozmetički salon Valentino, Prezentacija projekta 65 plus; Knjižnice grada Zagreba.

Svi posjetitelji Sajma svakodnevno mogu sudjelovati u nagradnom kvizu i osvojiti neku od nagrada koje će pripremiti izlagači i suradnici. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

27. travanj 2024 17:39