Aktualno
StoryEditor

Pred stečajem još jedna tvrtka Michaela Ljubasa s 8,3 milijuna kuna duga

31. Kolovoz 2018.

Trgovački sud u Bjelovaru za 28. rujna zakazao je raspravu o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad Jadran-Građenjem d.o.o., tvrtkom poduzetnika Michaela Ljubasa, na kojoj bi se taj dužnik i Financijska agencija (Fina) kao predlagatelj stečaja trebali očitovati o opstanku i eventualno budućem poslovanju te tvrtke s više od 8,3 milijuna kuna utvrđenog duga.

>>>Michael Ljubas prodao tri portala Mariji Dekanić, zadržao tiskano izdanje 7 Dnevno

Sudskim rješenjem Ljubasu je kao direktoru i zastupniku naloženo i da u roku od petnaest dana sudu dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju te tvrtke s popisom imovine te s podacima o računim i deponiranom novcu.

Najnovija sudska odluka uslijedila je nakon prijedloga Fine u kojem se navodi kako je sredinom siječnja Jadran-Građenje imao imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 8,36 milijuna kuna.

Prema podacima koje je Fini dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) ta tvrtka ima samo osam zaposlenih.

Jadran-Građenje je osnovan u rujnu 2005., temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao glavni predmeti poslovanja navode se građenje, projektiranje i nadzor, poslovanje nekretninama i održavanje i upravljanje zgradama.

Prijedlog za raspravu o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka podnesen je nakon prošle godine odobrenog sklapanja predstečajne nagodbe, a prema računu dobiti i gubitka za poduzetnike, Jadran-Građenje je u prvih pet mjeseci ove godine imao oko 19 milijuna kuna prihoda i čak više od 25,4 milijuna kuna rashoda te je ostvario oko 6,3 milijuna kuna gubitka.

Osim za Jadran-Građenje, Ljubas se u sudskom registru navodi kao direktor, jedini osnivač, član nadzornog odbora ili uprave dvadesetak tvrtki među kojima su i Elektropromet i Portal Dnevno, bivši nakladnik portala Dnevno.hr i izdavač tjednika 7dnevno, ali i nekoliko tvrtki za koje je predložen stečaj ili odobrena predstečajna nagodba.

>>>Otvoren stečaj nad Portalom Dnevno d.o.o, izdavačem Dnevno.hr

Mediji su navodili da su upravo neke od Ljubasovih tvrtki redovito na popisu najvećih poreznih dužnika, a među njima se posebno ističe Jadran-produkt koji je 2015. imao oko 70 milijuna kuna duga prema Poreznoj upravi.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

16. travanj 2024 16:12