28. veljača 2018.

Predložena prodaja Tenis centra Ive Majoli u stečaju

Stečajni upravitelj Tenis centra Ive Majoli d.o.o, tvrtke proslavljene hrvatske tenisačice, podnio je izvješće u kojem se navodi da je ta tvrtka i prošle godine imala više od 570.000 kuna gubitka iako je poznati hrvatski poduzetnik Nenad Končar, sin jednog od najbogatijih Hrvata Danka Končara, pretprošle godine uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove Ive Majoli.

Prodaja nekretnine

Stoga je stečajni upravitelj podnio prijedlog odluka među kojima se ističe obustavljanje poslovanja Tenis centra Ive Majoli d.o.o, prihvaćanje njegova izvješća o financijskom i gospodarskom stanju, ali i prodavanje nekretnina tog stečajnog dužnika – zgrada, tenis igrališta, parkirališta i dvorišta u elitnoj Jurjevskoj ulici na zagrebačkom Cmroku.

>>>Tvrtka skijašice Nike Fleiss predložena za stečajni postupak

U izvješću podnesenom uoči skupštine vjerovnika zakazane za kraj ožujka navodi se i kako je, nakon podmirenja dugova, u listopadu prošle godine Tenis centar Ive Majoli d.o.o imao evidentirane osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 301 dan i u ukupnom iznosu od oko 840.000 kuna. Stečajni upravitelj naglasio je i da ta tvrtka krajem prošle godine, kada je bio otvoren stečajni postupak, nije imala radnika, ali ni novca u blagajni.

Stečaj Tenis centra Ive Majoli uslijedio je godinu dana nakon obustave prethodno pokrenutog stečajnog postupka na ročištu održanom 16. prosinca 2016. nakon čega se saznalo da je Končar uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove tenisačicine tvrtke.

Izvješće stečajnog upravitelja uslijedilo je nakon ročišta u prosincu prošle godine na kojem je zastupnik i bivši direktor te tvrtke Drago Majoli, brat tenisačice Ive Majoli, izjavio kako se ne protivi prijedlozima za otvaranje stečajnog postupka koji su krajem ožujka podnijeli vlasnica jednog zagrebačkog kozmetičkog salona, ali i sam dužnik.

- Do neba sam zahvalna obitelji Končar, oni su mi potvrdili da postoje dobri ljudi. Zato vjerujem da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari, kazala je tada Jutarnjem listu Iva Majoli koja se nije pojavila na ročištu gdje se njezin brat očitovao o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka.

>>>‘Temperatura’ Nives Celzijus pada u stečaj zbog duga od 40.000 kuna

U prethodno obustavljenom stečajnom postupku, pokrenutom pretprošle godine na prijedlog Financijske agencije (Fine), navodilo da je do 1. rujna 2015. ta tvrtka imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od čak 2417 dana u iznosu od gotovo 38 milijuna kuna.

Prijedlog za pokretanje stečajnog postupka podnio je i vjerovnik H-ABDUCO koji je svoja potraživanja od tvrtke Ive Majoli od čak 59 milijuna kuna naknadno prenio na tvrtku Kermes Energija d.o.o kojoj je direktor Nenad Končar, a prokurist njegov otac Danko Končar.

Ročište na kojem će biti ispitane tražbine vjerovnika Tenis centra Ive Majoli zakazano je za 20. ožujka 2018.