Aktualno
StoryEditor

Predrag Matić: Karamarko je iznjedrio konzervativne, profašističke pokrete

29. Siječanj 2018.

Bivši ministar branitelja Predrag Matić u intervjuu za Novi list konstatirao je da Hrvatsku već 20 godina maltretira možda 40 branitelja. Za udruge iz Domovinskog rata izjavio je da su toliko licemjerne da ne želi više s njima biti zajedno niti u tramvaju.

Šatoraši ‘teroristi‘

- Hrvatsku dvadesetak godina maltretira možda 40 ljudi, nema njih više.Otkad su sklopili šator bilo je stotine skandala, INA, Agrokor, Piranski zaljev, što ja znam što sve ne, ali prosvjeda nema, rekao je Matić te dodao da je dobio informaciju da su održali neki sastanak i da je netko od njih rekao da ima milijun razloga da se digne frku, ali da mu je jedan od vođa onog prosvjeda odgovorio: ‘Polako, sad su naši na vlasti‘. Logično.

>>>Saborska oporba: Stvara se braniteljska kasta

Šatoraše je nazvao teroristima te rekao da ne voli predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović jer je tri puta u vrijeme prosvjeda razgovarala sa šatorašima, a nikako nije htjela čuti njegovu stranu.

- Prosvjednici su bili dok plinskim bocama nisu prekinuli promet, nakon toga su postali teroristi. Bio je to po definiciji terorizam, plinske boce na cesti su terorizam. I predsjednica je tri puta dolazila u šator razgovarati s teroristima, a nije se udostojila napraviti još dva metra kako bi čula i moju stranu. Makar kurtoazno, rekao je Matić.

Karamarko upropastio Hrvatsku

Istaknuo je i da prosvjed inicijalno nije bio zbog Milanovića nego je zamišljen kako bi se nekako skrenula pažnja s činjenice da je tih dana pritvoren zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kako je rekao, možda najmoćniji političar u državi.

>>>Matić: Ovo je sve predstava za javnost, krupne ribe nikada neće završiti u zatvoru

- Zato je razapet šator da bi Bandić postao po redoslijedu druga vijest. Onda su u HDZ-u zaključili da bi tu moglo biti i nešto za njih, prepoznali su šansu i kasnije je cijeli tu akciju operativno vodio Milijan Brkić. Nitko mi još nije rekao da je Tomislav Karamarko loš čovjek, upravo suprotno svi govore da je privatno dobar. Ali, Karamarko je upropastio Hrvatsku, vratio je 15 godina unazad. Za sve ovo što se sada događa on je kriv. Karamarko je uveo u Sabor te neke pojave koje danas moramo trpjeti i iznjedrio konzervativne, profašističke pokrete.

‘Shopping‘ Vlada

Na upit do kada će Davor Bernardić biti predsjednik SDP-a, rekao je da će mu prvi test biti parlamentarni izbori, za koje je rekao da će sigurno biti ranije.

- Mislim da će parlamentarni izbori biti ranije, da ova nategnuta shopping Vlada ne može opstati do kraja mandata. Imamo Agrokor, INA-u, Piranski zaljev.

25. travanj 2024 08:42