Aktualno
StoryEditor

Predsjednica: Politika mora izaći iz zagrebačkih salona i osjetiti što narod želi

01. Lipanj 2018.

"Ova Vlada nije kriva za nastanak demografske krize, ali nije adekvatno odgovorila na njezinu eskalaciju. Krajnji je trenutak da se donese akcijski plan i provedu konkretne mjere za njezino rješavanje", oštro je vlast kritizirala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

>>>Grabar-Kitarović predložila Plenkoviću sjednicu Vlade o demografiji i blokiranima

Njen je prijedlog sazivanje zajedničke sjednice kako bi se usvojio akcijski plan za demografski oporavak Hrvatske i rješenje pitanja blokiranih građana.

Predsjednica se trenutno nalazi u Osijeku gdje je privremeno premjestila svoj ured, piše N1.

>>>Grabar-Kitarović na Facebooku: Žao mi je, pozivam Vladu i oporbu na dogovor o opstanku Hrvatske

"Mnogi građani osjećaju nepravdu jer sustav nije jednak prema svima, političke elite su se otuđile od naroda pa se čude da bujaju tzv. populističke opcije. No, problem nisu te opcije, problem je što politika mora izaći iz zagrebačkih salona i osjetiti što narod želi. Hrvatski narod želi pristojan i normalan život, gdje neće razmišljati mogu li udržavati jedno ili dvoje djece, hoće li ga čekati ovrha ako ne plati račun za telefon, život u kojem će radnik imati pristojnu plaću, a poslodavac biti rasterećen državnih nameta", upozorava predsjednica.

>>>Plenković: Neće biti sjednice Vlade s hrvatskom predsjednicom

Smatra kako je Agrokor uzeo previše vremena, jer nije jedini hrvatski problem. Vladi zamjera nedonošenje reformi koje bi pomogle poduzetništvu, zapošljavanju i povećale plaće. Pohvalila je pak inicijativu Mosta "Pokret ostanka".

26. travanj 2024 14:11