Aktualno
StoryEditor

Predsjednica: Uspjeh Dalićevih vitezova treba iskoristiti za gospodarski uzlet

13. Srpanj 2018.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak da se osjeća iznimno uzbuđeno zbog uspjeha hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i ne zna kako će izdržati do nedjelje i finala protiv Francuza, u kojem vjeruje da će naši nogometaši pobijediti.

"Ova generacija Dalićevih vitezova nadmašila je generaciju Ćirinih sinova, koji su bili ponos Hrvatske, i vjerujem da će i ova generacija biti ogroman ponos i uspjeh", istaknula je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima uoči svečane sjednice Zagrebačke županije.

Moramo iskoristiti ovaj trenutak optimizma i pokrenuti pozitivne procese u Hrvatskoj i vjerujem, temeljem razgovora s drugim državnicima u Bruxellesu i ekonomskim analitičarima, da može dovesti do gospodarskog uzleta ako ovu situaciju dobro iskoristimo, naglasila je predsjednica Republike.

>>> Vatreni trgovcima skratili, policiji produžili radno vrijeme

Upitana što je pripremila za francuskoga predsjednika Emmanuela Macrona, odgovorila je kako će mu donijeti dres hrvatske nogometne reprezentacije, a ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu već je poslala dres kada je bila u Sočiju.

Predsjednica je novinarima rekla da ne bi predviđala rezultat jer u tome nije dobra, ali rezultat nije ni bitan, samo da bude pobjeda. U finalnoj utakmici očekuje fair play i da sve prođe u dobrom raspoloženju.

Izgradnja stadiona nacionalni projekt oko kojeg se treba ujediniti

Na upit o najavi premijera Andreja Plenkovića o izgradnji nacionalnog nogometnog stadiona, rekla je kako je to apsolutno i nužno potrebno i da to sama već dulje vrijeme zastupa. To je nacionalni projekt oko kojeg se trebamo ujediniti, poručila je.

Na to trebamo gledati kao na ulaganje u budućnost, ne samo u novu buduću generaciju izvrsnih nogometnih reprezentativaca, već općenito kao ulaganje u zdravlje nacije i svakog pojedinca, te kao promociju sporta, najpozitivnije aktivnosti koja pomaže ne samo u očuvanju fizičkog zdravlja nego i psihičke fokusiranosti na ispunjenje ciljeva, rekla je Grabar-Kotarović.

>>> VIDEO: Robot Stemi već pobjeđuje Francusku

Potvrdila je da će doći u ponedjeljak na doček nogometnih reprezentativaca, ali ne kao političarka i predsjednica države, nego kao navijačica. Pripremamo doček za reprezentaciju i želimo u sve uključiti i građane i podijeliti radost sa svima, istaknula je.

"U nedjelu na finale ne idem samo kao predsjednica nego i kao vatreni navijač hrvatske nogometne, ali i svih ostalih reprezentacija, i kao netko tko je igrao nogomet u djetinjstvu", poručila je Grabar-Kitarović.

19. travanj 2024 06:12