Aktualno
StoryEditor

Predsjednik Kiska: Svake godine u Hrvatskoj ljetuje 400.000 Slovaka

21. Lipanj 2017.

Predsjednik Slovačke Andrej Kiska, koji je u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, u srijedu boravi u Splitu, a u izjavi novinarima istaknuo je da svake godine u Hrvatskoj ljetuje 400.000 Slovaka, koji vole doći u Hrvatsku i zbog prirodnih ljepota i zbog vrijednih, dobrih ljudi, dodavši kako je i sam kao dijete dolazio ovdje na ljetovanje.

-Svake godine u Hrvatskoj ljetuje 400.000 Slovaka, od toga oko 100.000 na splitskom području, rekao je predsjednik Kiska, koji je u društvu splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana posjetio Dioklecijanovu palaču te prošetao Rivom i Prokurativama.

>>>FOTO: Four Seasons investira gotovo milijardu kuna u ‘nezaboravan’ turistički kompleks na Hvaru

Istaknuo je kako Slovaci vrlo rado ljetuju u Hrvatskoj "jer Hèrvatska", kako kaže, "osim prirodnih darova koje joj je Bog dao, ima vrlo vrijedne ljude koji imaju veliko srce."

Slovački predsjednik podsjeti je da je kao dijete dolazio u Hrvatsku i tada po prvi puta vidio more, a kako je i njegov sin prvi susret s morem imao upravo na Jadranu.

>>>Na pomolu novi koncept turističkog udruženog oglašavanja

Tijekom boravka u Splitu predsjednik Kiska će posjetiti splitski KBC a, a nakon toga otvorit će i konzulat Republike Slovačke u Splitu.

Slovački će predsjednik u poslijepodnevnim satima u Selcima na otoku Braču otkriti spomenik slovačkom književniku Martinu Kukučinu (1860.- 1928.) koji je dio života proveo na Braču.

20. travanj 2024 12:20