Aktualno
StoryEditor

Predstavljen projekt Rijeka Trails kojim se kreće u uređivanje 30 šetnica i planinarskih staza

24. Svibanj 2017.

Projekt "Rijeka Trails" objedinjuje šetnice i planinarske staze Rijeke i prstena, a sam projekt, brošura i web stranica projekta predstavljeni u srijedu na konferenciji za novinare u riječkoj Gradskoj vijećnici.

Riječ je o zajedničkom projektu turističkih zajednica Rijeke te gradova i općina tzv. riječkog prstena - Kastva, Viškova, Čavli, Bakra, Klane, Jelenja, Kraljevice i Kostrene, a obuhvaća trideset uređenih šetnica i raznih planinarskih staza Rijeke i okolice.

>>> Orijentacijsko trčanje: Avantura koja jača mišiće i sive stanice

Tako se mreža šetnica grada Rijeke, kojom je moguće obići najveće gradske znamenitosti, nastavlja na planinarske staze riječkoga prstena, koje će, ocjenjuju iz riječke Turističke zajednice, biti zanimljive pješacima, rekreativcima, ali i iskusnim planinarima.

Građanima će u korištenju i u snalaženju na šetnicama i planinarskim stazama pomoći internetska stranica "Rijeka Trails" i brošura koja će biti raspoloživa na svim info-punktovima turističkih zajednica Rijeke i okolnih gradova i općina. U brošuri će moći pronaći sve staze, uz detaljne informacije o svakoj od njih, a na internetskoj stranici, uz to se, mogu pronaći i najave svih aktualnih organiziranih šetnji, planinarskih pohoda te trail ili trekking utrka.

>>> Lokalni izbori: Obersnel daleko ispred konkurencije

Uređene šetnice i staze namijenjene su i turistima koji traže aktivan odmor i atrakcije, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, dodajući kako je u prva četiri mjeseca ove godine Rijeku posjetilo 12 posto više turista nego u istom razdoblju lani.

23. travanj 2024 09:17