Korona i biznis
12. listopad 2017.

Predstavnici Mitsubishija obišli Brodosplit

Predstavnici najveće japanske grupacije brodogradilišta ‘Mitsubishi Heavy Industries‘ (MHI) posjetili su Brodograđevnu industriju Split.

- U sastavu grupacije MHI nalaze se tri brodogradilišta, Nagasaki, Kobe i Shimonoseki. Prednjačimo u izgradnji brodova s visokom dodanom vrijednošću kao što su LNG brodovi i brodovi za krstarenja te sudjelujemo u proizvodnji obrambene i svemirske opreme na temelju tehnologije i iskustva akumuliranog kroz niz godina. Uz dugu povijest opskrbljivanja japanskih i drugih inozemnih kupaca, poznati smo diljem svijeta po našem progresivnom pristupu i širokom spektru naših aktivnosti, istaknuli su gosti u svojoj uvodnoj prezentaciji.

>>>Butković: Most kopno-otok Čiovo bit će izgrađen do 15. lipnja 2018.

Za vrijeme višesatnog boravka u splitskom brodogradilištu, razgovarali su s izvršnim direktorom Brodosplita Zoranom Kunkerom i pomoćnikom Uprave Matom Lukasom koji su ih upoznali s proizvodnim mogućnostima Brodosplita, predstavili neke od novijih projekata te su im iznijeli planove razvoja.

Izrazili su zadovoljstvo viđenim i iskazali interes za suradnju u pogledu zajedničkih projekata.

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne i potencijalne projekte, predstavnici su se upoznali s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke i u šetnji pogonom. Obišli su najveći jedrenjak na svijetu te doznali kakvi su planovi Brodosplita za daljnje uspješno pozicioniranje na međunarodnom tržištu.