Aktualno
StoryEditor

Premijerno predstavljen ‘istinski SUV‘ Hyundai KONA

17. Lipanj 2017.

Potpuno nova Hyundai KONA premijerno je predstavljena u utorak i to u Seulu za svjetsko te u Milanu za europsko tržište. Premijeri u Milanu, prijestolnici mode i dizajna, prisustvovao je Hyundai dizajnerski tim predvođen Peterom Schreyerom, vodećim čovjekom globalnog Hyundai dizajn tima, kao i ambasadori Hyundai KONE: Mariano Di Vaio, Jan Blomqvist, Freddie Harrel, Gala Gonzalez i Marina Hörmanseder. Ambasadori predstavljaju i ciljnu skupinu nove Hyundai KONE: mladu i urbanu novu generaciju, generaciju koja samosvjesno određuje svoj način i stil života, generaciju novih ideja.

>>> FOTO: Hyundai u proljeće 2018. otvara svoj najveći prodajni i servisni centar u Hrvatskoj

KONA je istinski SUV kojega krasi progresivan i moderan dizajn te napredne sigurnosne tehnologije. Na hrvatskom tržištu dostupna u studenom 2017. godine, nova Hyundai KONA predstavlja individualan, moderan i aktivan životni stil modernih Hyundai kupaca.

„Potpuno nova Hyundai KONA nije još samo jedan automobil u poznatoj SUV gami vozila – ona je važna prekretnica na našem putovanju na kojemu ćemo postati prvi azijski automobilski brand u Europi do 2021. godine“ izjavio je Thomas A. Schmid, stariji izvršni dopredsjednik HME. „Sa svojim istinskim SUV genima, progresivnim dizajnom i premium mogućnostima KONA je simbol načina života modernog kupca. KONA isto tako dodatno naglašava privlačnost branda Hyundai te njegovu želju da privuče nove kupce.“

>>> Hyundai i Kia pred opozivom 240 tisuća vozila

Dizajn

Nova KONA odlikuje se kaskadnom rešetkom hladnjaka koja predstavlja jedan od novih simbola Hyundai identiteta. Kompaktan i energičan izgled dodatno je naglašen skladnim profilom s kratkim stražnjim prevjesima i branicima. Unutrašnji dizajn ističe se skladno oblikovanom površinom instrumentne ploče koja u kontrastu s tamnim dijelovima naglašava elegantan, ali i progresivan izgled nove Hyundai KONE.

Dostupne boje karoserije (10 boja) i dizajna krova (2 boje) čine sveukupno dvadeset kombinacija boja, koje omogućuju kupcima da kreiraju kombinacije koje najbolje odgovaraju njihovom karakteru i životnom stilu. Dostupne su i različite boje unutrašnjosti: narančasta, crvena i boja limete.

Performanse

KONA nudi izbor između dva moderna visoko učinkovita turbobenzinska motora s velikim okretnim momentom i izvrsnom efikasnošću po pitanju potrošnje goriva: 1.0 T-GDI sa 6 stupanjskim ručnim mjenjačem i 120 KS te 1.6 T-GDI 177 KS i 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače.

Na ljeto 2018. Hyundai će za KONU lansirati i svoju sljedeću generaciju efikasnih dizelskih motora zapremnine 1.6 litara dostupnih sa 6 stupanjskim ručnim ili 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, kao i električnu verziju automobila.

Multimedija i najviša razina sigurnosti

Nova KONA svojim kupcima nudi besprijekoran integrirani sustav povezivanja i multimedije koji vožnju čine intuitivnijom i sigurnijom. Kupci će moći mogu birati između tri opcije: standardni audio sustav s 5‘‘ LCD dodirnim zaslonom s radijem te Bluetooth i USB povezivanjem, audio sustav s 7‘‘ LCD dodirnim zaslonom s integriranom stražnjom kamerom za parkiranje, Apple CarPlay i Android Auto sustavom ili 8‘‘ LCD dodirni zaslon s navigacijom i 3D kartama.

>>> HOK i Hyundai potpisali ugovor ‘bez sitnih slova’

KONA je opremljena najnovijom tehnologijom aktivne zaštite, u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima, između ostalog, sustavom prepoznavanja prepreka i autonomnim kočenjem u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection), detektorom mrtvog kuta (BSD), sustavom koji upozorava vozača na umor (DAA) i sustavom upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS).

KONA je prvi Hyundai model koji nudi head-up display, vodeći prikaz u klasi. Head-up display predviđa i prikazuje sve relevantne informacije o vožnji izravno u liniji vida vozača, na taj način omogućujući vozaču bržu obradu informaciju te zadržavanje pozornosti na cesti.

Potpuno nova Hyundai KONA istinski je SUV kojega krasi progresivan i moderan dizajn te napredne sigurnosne tehnologije, omogućujući kupcima da sami kreiraju kombinacije boja eksterijera i interijera koje najbolje odgovaraju njihovom karakteru i životnom stilu. KONA se na hrvatskom tržištu očekuje u studenom 2017. godine. Na početku će biti dostupni modeli s benzinskim motorima, a od proljeća 2018. godine i modeli s dizelskim motorima. Nakon toga se očekuje dolazak modela s električnim pogonom.

Ponudu za hrvatsko tržište, uključujući cijene i pakete opreme, generalni distributer Hyundai Hrvatska planira predstaviti na jesen 2017. godine.

20. travanj 2024 16:27