Aktualno
StoryEditor

Preminuo György Mosonyi, predsjednik Nadzornog odbora MOL-a

31. Svibanj 2018.

MOL Grupa u srijedu navečer priopćila je da je György Mosonyi, predsjednik Nadzornog odbora MOL-a i bivši potpredsjednik nadzornog odbora INA-e, preminuo u dobi od 69 godina nakon dugotrajne borbe s teškom bolesti s kojom se, kako pišu, dostojanstveno nosio.

>>> MOL Grupa u 2017. ostvarila najveću dobit u posljednjih deset godina

Mosonyi je započeo svoju profesionalnu karijeru kod prethodnika MOL-a, ÁFOR-u. Pridružio se predstavništvu tvrtke Shell International Petroleum Co. u Mađarskoj kao stručnjak 1974. godine, a 1986. postao je njihov direktor trgovine. Od 1994. do 1999. bio je predsjednik i izvršni direktor tvrtke Shell Hungary Rt. Tijekom tog mandata imenovan je 1997. godine i predsjednikom Shellove regije srednje i istočne Europe.

György Mosonyi pridružio se MOL-u 1999. godine kao predsjednik Uprave i član Upravnog odbora. MOL kao najveća tvrtka sa sjedištem u Mađarskoj postala je istinski multinacionalni igrač tijekom njegovog mandata na čelu Uprave koji je trajao do 2011. godine, stoji u priopćenju.

Nakon što je odstupio s položaja predsjednika Uprave, nastavio je intenzivno sudjelovati u poslovanju MOL-a predsjedavajući njegovim Nadzornim odborom sve do svoje smrti.

>>>MOL Grupa pokreće uslugu zajedničkog korištenja automobila u Budimpešti

MOL grupa, mađarska poslovna zajednica i regionalni energetski sektor izgubili su istaknutog dionika poslovnog života. Mosonyi je također bio predsjednik Mađarske gospodarske komore i obnašao je razne dužnosti u predsjedništvu Mađarske udruge za zajednička ulaganja. Od travnja 2012. obnašao je i funkciju člana Upravnog odbora Magyar Telekom Plc.

27. travanj 2024 21:19