Aktualno
StoryEditor

Preminuo Milan Jajčinović, dugogodišnji Večernjakov novinar i kolumnist

10. Studeni 2017.

Dugogodišnji novinar i kolumnist Večernjeg lista Milan Jajčinović preminuo je nakon duge i teške bolesti u 63. godini u petak u Zagrebu, objavio je Večernji list.

Rođen je 1955. u Bobovcu kod Sunja, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu diplomirao je 1980., a u novinarstvu je od 1982.

Iako je radio u nekoliko legendarnih hrvatskih redakcija, u Večernjem je listu proveo najduže vremena, punih 27 godina i one su bile njegove najplodnije autorske godine. Radio je i u Vjesniku i Danasu, a u Večernjem od 1990. Objavio je tri knjige - ‘Đavo i vodeničari‘ 1998., ‘Korifeji lažnih istina‘ 2012. i ‘Od Jugoslavije do Euroslavije‘ 2013.

>>>VIDEO: P&G ususret OI predstavlja kratki, inspirativni film ‘Ljubavlju protiv predrasuda’

Pripadao je onoj generaciji hrvatskih novinara koji su stasali još u ona najolovnija vremena i koji je i tada i kasnije, cijelog svog života dokazivao kako se može biti novinar s karakterom i stavom, profesionalnom snagom uvijek, bez obzira na "vanjske okolnosti" i političke sustave, navodi Večernji list, dodajući da je svoj novinarski karakter potvrđivao, kao mnogi njegovi kolege i u najtežim trenucima za neovisnu Hrvatsku, kao i godinama kasnije.

- Pisao je svoje kolumne i ostale tekstove čak i onda kada više, doslovno nije bio u stanju fizički pisati. Nego je govorio i diktirao svoje misli supruzi Veri. Kada više nije mogao govoriti, onda je šaptao. Kada nije mogao više niti šaptati, onda je pronalazio nevjerojatne i čudesne načine da svoju misao prenese na papir i web Večernjeg lista. Malo je njegovih stalnih čitatelja znalo s kakvim se naporima Milan susreće kako bi njegova kolumna ‘Politička šahovnica‘ izašla uredna, smislena i poslana na vrijeme, navodi Večernji list.

25. travanj 2024 02:19