Aktualno
StoryEditor

Preminuo Srećko Žganec, član Uprave RMF-a

20. Travanj 2017.

Dr. sc. Srećko Žganec, član Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima iznenada je preminuo jučer, u 56. godini života.

Srećko Žganec diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, na kojem je i radio do 1999. godine, na Zavodu za teorijsku fiziku. Daljnju je karijeru gradio u FIMA d.o.o. kao voditelj istraživanja, analize i informatike, zatim u FCT d.o.o. gdje je obnašao funkciju člana Uprave te u Dalbank Consultingu, gdje je radio kao konzultant i pomoćnik predsjednika Uprave.

Raiffeisenu se pridružio 2001. godine kada se zapošljava u Raiffeisen mirovinskom društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom na mjestu direktora Direkcije za ulaganja i rizike. Godinu dana kasnije počeo je obnašati funkciju člana Uprave u navedenom Društvu.

Srećko Žganec uživao je izuzetan ugled u financijskoj industriji i struci; objavio je i niz stručnih članaka na temu vrednovanja dionica i primjene rizičnosti ulaganja.

Također, jedan je od prvih aktivnih sudionika procesa mirovinske reforme započete 2002. godine u Hrvatskoj. Autor je i niza znanstvenih radova iz fizike.

16. travanj 2024 03:28