Aktualno
StoryEditor

Preuređena crikvenička Esplanada primila prve goste

01. Kolovoz 2017.

Nakon investicije od 42 milijuna kuna, potpuno preuređeni crikvenički hotel Esplanade, u vlasništvu Jadrana, u utorak je primio prve goste, priopćili su iz Jadrana.

U hotelu lociranom na glavnom gradskom kupalištu i promenadi gostima je na raspolaganju 30 soba i 8 apartmana s ukupno 76 kreveta.

Hotel se sastoji od dva objekta: stari dio, izgrađen 1929. godine, vraćen je u izvorno stanje dok se recepcija, SPA centar, konferencijska dvorana te dva bara nalaze se u spojnom dijelu koji je ponovno izgrađen iz temelja. Isto tako, nekadašnja poznata plesna terasa dobila je bazen te veliko sunčalište na četiri nivoa.

>>>Hoteli Maestral ostvarili najveći broj noćenja u zadnjih 10 godina i smanjili gubitak

Glavni izvođač radova na projektu bila je tvrtka Projektgradnja iz Slavonskog Broda, a u Jadranu s ponosom ističu hrvatske proizvode ugrađene u hotel.

Posebna pažnja, navodi se u priopćenju, posvećena je dizajnu interijera koji potpisuje riječki DP interior design, tako da je gotovo svaka soba drugačija. Sobama dominiraju foto tapete i fotografije na platnu stare Crikvenice iz arhive najstarije fotografske radnje u Crikvenici "Foto Ivančić" te namještaj izrađen po mjeri u stolarskoj radionici Bonsai s Hreljina.

- Esplanade je za nas bio poseban izazov, ne samo radi zahtjevnog projekta u poslovnom i tehničkom smislu već i svojeg povijesnog naslijeđa te velikog interesa Crikveničana kod kojih postoji izrazita emocionalna povezanost s Jadranom, a posebno s kultnim hotelima kao što je Esplanade. U Esplanadi ne postoje tipske sobe već se tražio individualan pristup projektiranju, ali i opremanju, dekoraciji i usluzi. Ovo je naš prvi design hotel za koji planiramo dodatno širenje kapaciteta u današnjoj upravnoj zgradi Jadrana te pansionu Slavija koji se nalaze u neposrednoj blizini hotela čime će Esplanade postati integralni hotel, izjavio je predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar.

>>>TUI nagradio pet hotela Valamar Riviere za doprinos zaštiti okoliša i održivosti

Strateškim poslovnim planom Jadrana do 2025. godine upravo je hotel Esplanade predviđen kao najbolji hotel te grupacije. Izvedba projekta započela u listopadu prošle godine. Hotel će u početku biti kategoriziran s četiri zvjezdice, a u planu je da u budućnosti zaradi i najvišu kategoriju - pet zvjezdica.

Riječ je o najvećoj investiciji Jadrana u proteklih dvadesetak godina koja je nastavak investicijskog ciklusa započetog nakon izlaska iz stečaja. U Esplanadi je zaposleno 35 ljudi, a hotel bi trebao biti otvoren veći dio godine.

19. travanj 2024 16:34