Aktualno
StoryEditor

Priča o seksualnom uznemiravanju u Uberu mogla bi postati filmski scenarij

24. Listopad 2017.

Objava na blogu Susan Fowler o seksualnom uznemiravanju u Uberu potencijalno će poslužiti kao inspiracija za filmsku adaptaciju, javlja The Verge. Još neimenovani projekt rezultat je suradnje između Fowler, bivše zaposlenice Ubera, produkcijske kuće Good Universe i scenaristice Allison Schroeder.

Fowler je u objavi na blogu opisala napetu radnu okolinu u kojoj su seksualno uznemiravanje i potkopavanje bili problemi s kojima su se žene svakodnevno suočavale. Tvrdi da, nakon što je nadređene obavijestila o seksualno eksplicitnim porukama na poslu, nitko iz ljudskih resursa nije poduzeo ništa u njezinu obranu. Njezin zahtjev za prelazak u drugi tim je odbijen, a njezini poslovni rezultati počeli su slabiti.

>>>Tarantino: Znao sam da priče o Weinsteinu nisu puke glasine

- Kada sam se pridružila Uberu, bila sam dio od 25 posto žena u kompaniji. U trenutku kada sam pokušala prijeći u drugi tim, taj broj se srozao na manje od 6 posto. Tome su dva razloga – prvi je organizacijski kaos, a drugi je seksizam unutar organizacije, napisala je Fowler.

Lančana reakcija

Nekoliko žena je potvrdilo njezine izjave te je njezina objava pokrenula lančanu reakciju. Istraga o navodnom uznemiravanju uzrokovala je 20 otkaza, iako je bilo više od 200 prijava. Nekoliko rukovoditelja dobilo je otkaz, a neki su i sami odstupili, dok je izvršni direktor Travis Kalanick bio prisiljen napustiti kompaniju nakon niza pogrešnih poteza i skandala.

>>>Khosrowshahia novi izvršni direktor Ubera

Njezina priča mogla bi se pretvoriti u filmsku adaptaciju, a nedavno su u javnost isplivale teške optužbe za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje u Hollywoodu. Više od 40 žena navodno su bile zlostavljane tijekom proteklog desetljeća od strane producenta Harveya Weinsteina. Priča koju je s javnosti podijelila Fowler potaknula je žene da iznesu svoje priče o zlostavljanju. Njezina priča je prva koja dolazi iz Silicijske doline, a postala je dio velike priče koja se događa u gotovo svakoj industriji u svijetu.

23. travanj 2024 20:24