Aktualno
StoryEditor

Priče o zadovoljstvu: Arhitekt Ante Vrban i Nenad Bakić na TEDx-u u Zagrebu

07. Lipanj 2018.

Inovatori, sveučilišni profesori sa zanimljivim hobijima, znanstvenici, entuzijasti, regionalni umjetnici i osobe za koje možda niste čuli, a diljem svijeta ih prate milijuni followera - neki su od govornika koji će sudjelovati na devetoj po redu TEDxZagreb konferenciji koja će se održati 29. rujna u zagrebačkom kinu Europa.

Ovogodišnja tema konferencije, #satisfaction, odabrana je nakon saznanja kako se riječ zadovoljstvo sve manje koristi u svakodnevnom vokabularu, ali i kako bi govornici iz različitih područja djelatnosti, od profesionalnih, preko amaterskih do volonterstva, vlastitim primjerima opovrgnuli brojne napise koji govore o tome kako su Hrvati jedan od najnezadovoljnijih naroda u Europi. Predavači će podijeliti svoje ideje, razmišljanja, procese, inovacije te pokušati pokazati koliko smo zapravo zadovoljni.

>>> Novi stanar HUB-a385: TedX Zagreb vratio se u Hrvatsku na velika vrata

Ante Vrban, nagrađivani arhitekt o kojem više govore njegova djela nego on sam, jedno je od najpoznatijih imena iz domaćeg javnog života, a, zahvaljujući zavidnoj međunarodnoj karijeri, brojni ga nazivaju „miljenikom arapskih šeika“. Osim što se pronalazi u poslu, ovom Šibenčaninu sa zagrebačkom adresom najveće zadovoljstvo su bijeg od svakodnevnice na svoja tajna mjesta i vikendicu u kojoj je odrastao.

Nenad Bakić, poduzetnik i filantrop nedavno je krenuo osvajati modne piste postavši većinski vlasnik poznate hrvatske konfekcijske tvrtke. Hrvatsku javnost Bakić je podigao na noge STEM revolucijom, koja obuhvaća programe i obrazovanje za zanimanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematičke znanosti. Ako Bakića pitate zašto to sve radi, odgovor je vrlo jednostavan – „Kako bi moja, ali i sva druga djeca imala sigurnu budućnost!“.

>>> Bakić postao novi većinski vlasnik Varteksa

Dina Levačić, sportašica je koja je svojim mladenačkim snovima osvojila javnost. Do prije dvije godine malo tko je čuo za ovu Splićanku koja je s nepune 22 godine druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra te La Manche.

Igor Barberić, plesni koreograf gotovo da pleše i u snu. Svoje najbolje koreografije sanjao je i ostvario, a danas rado prihvaća izazove koji ljestvicu njegovih uspjeha podižu do zavidnih razina.

Nakon otkaza u jednoj od velikih međunarodnih tvrtki, Ivan Vidaković krenuo je potražiti sreću put inozemstva iz svog Osijeka. Inovator dronova, nakratko se zaustavio u Zagrebu gdje je osnovao startup, a svojom idejom zarazio je brojne prijatelje s kojima je inicirao i prvi sajam dronova u Osijeku.

Facebook TEDxZagreb – https://www.facebook.com/TEDxZagreb/

Instagram – https://www.instagram.com/tedxzagreb/

Twitter – https://twitter.com/tedxzagreb

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/tedxzagreb/

19. travanj 2024 00:29