Aktualno
StoryEditor

Prihod Medora hotela porastao 52 posto

07. Prosinac 2017.

Tvrtka Medora hoteli i ljetovališta iz Podgore na Makarskoj rivijeri prvih devet mjeseci ove godine završila je sa znatno boljim poslovnim rezultatima nego isto razdoblje prošle godine, s rastom noćenja za gotovo 40 posto i poslovnih prihoda za 52 posto, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

Porast noćenja u Medora hotelima i ljetovalištima u prvih devet mjeseci ove godine išao je uz povećanje prosječne prodajne cijene smještajne jedinice od 3 posto, dok su poslovni prihodi rasli za 52 posto, na 68,1 milijun kuna.

>>>Valamar najavio 705 milijuna kuna investicija, otvaranje 600 radnih mjesta

Istodobno, EBITDA je uvećana za 108 posto, na 27,4 milijuna kuna, a EBIT-a u usporedbi s prvih devet mjeseci prošle godine bilježi rast od 155 posto, na gotovo 22 milijuna kuna.

- Ostvareni poslovni rezultati potvrda su preciznog tržišnog pozicioniranja te kontinuiranog ulaganja u kvalitetu naših proizvoda i usluga, a uz to pozitivne pomake vidimo i u unapređenju kvalitete turističkog proizvoda i cjelokupne ponude destinacije, što nam omogućava planiranje budućih razvojnih projekata, kažu iz te tvrtke, koja je ove godine prvi puta cijelu godinu radila pod ‘novim krovovima‘ nakon obnove objekata.

Stoga su i ranije otvorili nego lani, već u prvom dijelu travnja, te radili dulje - do prvih dana studenoga.

Potvrda dobrog smjera stigla je ove godine, kako naglašavaju, i sa zlatnim certifikatom kvalitete Travelife pripadajućem hotelu Medora Auri, za što kažu i da je prestižna međunarodna oznaka sustava kvalitete hotelskog poslovanja, koja jamči i buduće upravljanje i poslovanje na održivom razvoju.

>>>REXPO: Nagrada za najbolji novi hotel dodijeljena sarajevskom Tarčin Forest Resortu

Zadovoljni su i dobrim ocjenama zadovoljstva gostiju na nekim od vodećih turističkih web portala, kao i nagradom Star 2017 skandinavskog touroperatora TUI Nordic Blue za najbolji odmorišni hotel s tim tržišnim konceptom.

- Ovogodišnji rezultati su temelj za planiranje razvoja, a sve u skladu s našom razvojnom strategijom i dugoročnom orijentacijom povećanja zadovoljstva svih sudionika u našem poslovnom okruženju, poručio je predsjednik Uprave Medora hoteli i ljetovališta Zrinko Kamber.

Vlasništvo Medora hotela i ljetovališta podijeljeno je na nekoliko većih i puno malih dioničara, pri čemu najviše udjele dionica imaju tvrtka Intermod, 16,6 posto, zatim HPB 16,2 posto, a slijede Euroherc i Jadransko osiguranje, s po 14,7 posto.

Ispod 10 posto ili 9,5 posto dionica ima Addiko banka, 8,8 posto Agram life osiguranje, CERP drži 3,6 posto, dok su ostali vlasnički udjeli manji od 3 posto.

18. travanj 2024 21:29