Aktualno
StoryEditor

Prihodi Tele2 u drugom kvartalu porasli na 6,5 milijardi kruna, u Hrvatskoj na 322 milijuna kuna

18. Srpanj 2018.

Tele2 je u drugom tromjesečju na razini cijele grupe ostvario ukupni prihod u iznosu 6,5 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 6% u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. EBITDA je porasla za 13% u odnosu na drugi kvartal prošle godine te je u drugom tromjesečju ove godine iznosila 1,8 milijardi švedskih kruna.

„Drugo tromjesečje 2018. godine naše je 12. uzastopno tromjesečje u kojem su ostvareni rezultati iznad očekivanja i to nam ulijeva povjerenje da će i na nivou cijele godine biti ostvaren rast EBITDA. Važnost spajanja s kompanijom Com Hem sve više dolazi do izražaja, kao i povezivanje s T-Mobile u Nizozemskoj. Ove obje strateške odluke pokazuju snažan utjecaj na stvaranje dodane vrijednosti našim korisnicima u godinama koje slijede“,  izjavila je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB

Tele2 Hrvatska

U drugom tromjesečju ove godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 322 milijuna kuna što je porast od 2%, a EBITDA je iznosila 49 milijuna kuna, što je rast od 67% u odnosu na prošlu godinu. EBITDA marža iznosila je 15% dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 9%.

>>>Tele2 dijeli 100.000 kuna malim poduzetnicima i obrtnicima za najbolji biznis

Tele2 Hrvatska je zabilježio rast u svim ključnim segmentima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika, veleprodaje, usluga i prihoda od opreme, odnosno uređaja, što pokazuju i odlični poslovni rezultati.

Za prvih šest mjeseci 2018. ostvareni su ukupni prihodi od 645 milijuna kuna što je porast od 8%, a EBITDA je rasla čak 83% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

„Iznimno smo zadovoljni s postignutim rezultatima u proteklom razdoblju. Prihodi od usluga prema krajnjim korisnicima porasli su za 13% prije svega zbog rasta broja korisnika te jačanja popularnosti opcije BEZBROJ GB. Značajan rast EBITDA primarno je rezultat snažnog povećanja prihoda kompanije, a dijelom je na povećanje utjecalo i smanjenje naknade za frekvenciju koje je stupilo na snagu 1. siječnja 2018. Ostvarene uštede omogućile su nastavak ulaganja u kvalitetu mreže te osigurale bolje razine korisničkog iskustva.

>>>Tele2 ulazi u mobile gaming

Isto tako, tijekom navedenog razdoblja Tele2 je svoju komunikaciju usredotočio na platformu BEZBROJ GB koja korisnicima nudi neograničenu slobodu komuniciranja. Proteklo razdoblje obilježio je i iskorak u mobile gaming partnerstvom s tvrtkom Valiance, vodećom svjetskom kompanijom za mobilni gaming. Prvi offline turnir održan je u lipnju, a s organizacijom turnira nastavljamo u rujnu“, komentirao je rezultate drugog tromjesečja 2018. godine predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

23. travanj 2024 21:58