Aktualno
StoryEditor

Prihodi Viadukta pali 75 posto

27. Srpanj 2017.

Viadukt Grupa, nad kojom je nedavno otvoren stečajni postupak, u prvom polugodištu ove godine ostvarila je gubitak od 113,2 milijuna kuna, dok su im ukupni prihodi iznosili 77,2 milijuna kuna, što je 75 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te grupe.

Za usporedbu, u prvom polugodištu prošle godine gubitak Grupe iznosio je 68,2 milijuna kuna.

Prihodi grupe od osnovne djelatnosti u prvom polugodištu iznosili su 65,7 milijuna kuna, odnosno 77,7 posto manje u odnosu na lani. U prihodima iz osnovne djelatnosti, navodi se u izvješću, udio domaćeg tržišta čini 90 posto ukupnih prihoda.

Ukupni rashodi, s druge strane, iznosili su 190,5 milijuna kuna, 49,9 posto manje u odnosu na prvo polugodšte 2016. Materijalni troškovi pritom bilježe smanjenje od 68,3 posto i čine 38,3 posto ukupnih troškova. Troškovi zaposlenih smanjeni su za 33,9 posto, na 48,9 milijuna kuna.

>>> Sud usvojio zahtjev za predstečajni postupak Viadukta

U izvješću navode kako je tijekom ove godine došlo do promjena u sastavu Uprave i Nadzornog odbora matičnog društva Viadukt, podsjetivši kako su u ožujku dali ostavke tadašnji predsjednik Uprave Joško Mikulić i član Uprave Ivo Jurić. Joška Mikulića na mjestu predsjednika Uprave nasljeđuje Krešimir Mikolić koji ostavku daje u svibnju, a njega nasljeđuje Damir Kezele.

Kako matično društvo Viadukt nije bilo u mogućnosti podmirivati svoje obveze prema zaposlenicima, investitorima, dobavljačima i kreditorima, 28. ožujka blokirani su im poslovni računi, a 18. svibnja podnijeli su prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

No, budući da je tvrtka kasnila s isplatom plaća tijekom predstečajnog postupka više od 30 dana, društvo je istom sudu 6. srpnja podnijelo prijedlog za obustavu predstečajnog psotupka i prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

Zagrebački Trgovački sud 7. srpnja donio je rješenje da se nad matičnim društvom Viadukt obustavi predstečajni postupak i nastavi postupak kao da je podnesen prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

19. travanj 2024 07:46