Aktualno
StoryEditor

Prijavite svoje zelene projekte na Inin Zeleni pojas!

23. Svibanj 2019.

INA šestu godinu zaredom nastavlja provedbu programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Kroz proteklih pet godina realizirano je više od 80 projekata koje je INA sufinancirala s ukupnim iznosom od više od milijun i 700 tisuća kuna, a posađeno je više od 6.300 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te zazelenjen prostor od gotovo 30.000 m 2.

Inin program Zeleni pojas je kao primjer dobre prakse uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu. On je prepoznat kao program koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-ak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija poput Googlea.

PRIJAVITE SVOJE ZELENE PROJEKTE DO 31. SVIBNJA

Još uvijek imate priliku prijaviti svoje ekološke projekte na Zeleni pojas do 31. svibnja. INA ovaj natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata objavljuje jednom godišnje uoči Dana planeta Zemlje, a svoje projekte iz područja zaštite okoliša i prirode mogu prijaviti organizacije civilnog društva, obrazovne ustanove, dobrovoljna vatrogasna društva te parkovi prirode. Kroz natječaj je moguće ostvariti sufinanciranje ekološkog projekta u maksimalnom iznosu do 30.000 kuna, a projekti se prijavljuju isključivo ispunjavanjem online obrasca kojem podnositelji zahtjeva mogu pristupiti na Ininoj korporativnoj web stranici na adresi: www.ina.hr/zelenipojas.

INA KLUB VOLONTERA SUDJELUJE U AKCIJAMA ZELENOG POJASA

Ukupno je na projektima Zelenog pojasa sudjelovalo gotovo 2.300 volontera, a na dijelu tih projekata uključio se i INA Klub volontera. Ini je nedavno Volonterski centar Zagreb na 3. konferenciji o korporativnom volontiranju uručio Priznanje za izrazito veliki i značajni doprinos razvoju korporativnog volontiranja u Hrvatskoj, čime se naglasila spremnost kompanije na suradnju i doprinos u području korporativnog volontiranja.

Također, kao predvodnik korporativnog volontiranja u Hrvatskoj, kompanija je, na istoj konferenciji, uz ostalih 20-ak tvrtki i institucija potpisala i Povelju o volontiranju zaposlenika, čime je kompanija potvrdila da i dalje želi nastaviti s razvojem korporativnog volontiranja te da će nastaviti s podrškom zajednici i kroz volontiranje svojih zaposlenika.

19. travanj 2024 02:32