24. listopad 2018.

Pristigle tri obvezujuće ponude za Hotele Maestral; jedna domaća i dvije iz Češke

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je u srijedu da je za kupnju 68,94 posto udjela u dubrovačkim Hotelima Maestral primio tri obvezujuće ponude, i to J&T IB Capital Marketsa i Eco Investmenta te PND Strategije.

Češki J&T IB Capital Markets ponudio je cijenu od 145,9 milijuna kuna, češko trgovačko društvo Eco Investment 141,07 milijuna kuna, a zagrebačka tvrtka PND Strategija 153,5 milijuna kuna.

CERP je izvijestio i da je za sve dionice koje su predmet prodaje bilo otkupljeno šest ponudbenih dokumentacija, a da su dostavljene tri obvezujuće ponude.

>>>CERP utvrdio početne cijene za Club Adriatic i Hotele Maestral

CERP je u kolovozu raspisao javni poziv za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju 355.520 dionica ili 68,94 posto temeljnog kapitala dubrovačke tvrtke Hoteli Maestral po početnoj cijeni od 126,8 milijuna kuna.  U tom pozivu je između ostalog napomenuo da će se CERP prilikom odlučivanja o izboru najpovoljnije ponude voditi najvećom ponuđenom cijenom.

Riječ je o ponovljenom pozivu za Hotele Maestral, nakon što na prethodno objavljivanima tijekom zadnjih desetak godina kupac nije pronađen.

Ministar državne imovine Goran Marić u nekoliko je navrata izjavljivao da se za dionice i ulaganja u Hotele Maestral očekuje i može dobiti više, jer je ta tvrtka na atraktivnoj dubrovačkoj lokaciji, a i posluje pozitivno, kao i da je uvjeren da će drugi pokušaj prodaje biti uspješan.

Hoteli Maestral posljednja su velika hotelska kuća u Hrvatskoj u većinskom državnom vlasništvu. Prošlu su godinu, petu za redom, poslovali s neto dobiti od 4,1 milijun kuna, 7 posto višom nego u 2016. godini.