Aktualno
StoryEditor

Probudite se u ponedjeljak na ‘Dekici za snove‘

17. Svibanj 2018.

I ove godine zagrebačke travnjake prekrit će plave dekice udruge Smiješak za sve na kojima će više od 600 djece i mladih iz osnovnih i srednjih škola letjeti raznim bajkovitim, čudnovatim i sasvim (ne)običnim svjetovima knjiga i slikovnica.

>>> Smiješak za sve: Dok je teta pričalica u posjetu, oni nisu bolesnici u bolnici, oni su djeca

Na čak 14 lokacija, u javnim parkovima i dvorištima škola, na ‘Dekici za snove‘ u ponedjeljak, 21. svibnja od 12 do 14 sati volonteri, profesori i glumci čitat će priče o starom Zagrebu te ulomke iz popularnih knjiga i slikovnica. Čitalačke oaze nalazit će se na Maksimiru, Zrinjevcu, Bundeku, Ribnjaku, u parku Dore Pejačević u Dugom Selu, kao i u Gajevom, na savskom nasipu u blizini Osnovne škole Borovje, u dvorištima osnovnih škola Sesvete i Jelkovec, u parku kod Osnovne škole Jure Kaštelana, kao i na Strossmayerovom šetalištu.

‘Dekica za snove‘ uvertira je u osmo izdanje manifestacije Hrvatska volontira kojom se želi ukazati na značaj koji za društvo u cjelini ima doprinos svakog pojedinca čiji je motiv biti promjena koju želi vidjeti u svijetu.

Na tom tragu su i tete i stričeki pričalice iz Smiješka za sve koji pozivaju sve na druženje na zelenoj travici jer, kako kažu, svijet mijenjaju male stvari i mali ljudi s puno ideja i energije.

24. travanj 2024 16:44