Aktualno
StoryEditor

Prodaja Liburnia Riviera hotela do kraja godine?

19. Lipanj 2018.

Dva su ozbiljna kupca za Liburnia Riviera hotele i još jedan potencijalni - izjavio je za Lider dobro upućen izvor blizak toj kompaniji. Ističe kako su dva ozbiljna kupca već napravili dubinsko snimanje kompanije, a treći još nije.

- Ako od ova dva potencijalna kupca jedan prihvati cijenu, dogovor bi se mogao realizirati do kraja godine – kaže naš izvor. No, tu informaciju o potencijalnoj kupnji Liburnia Riviera hotela do kraja godine treba uzeti s rezervom. Naime, LRH se prodaje već godinama i prije dvije godine nedostajao je korak do zaključenja ugovora, no ulagači su se povukli. Isto se dogodilo i prije šest mjeseci.

>>>ZSE: U fokusu Liburnia Riviera Hoteli

 O kojim ulagačima i o kojoj je cijeni riječ, nismo uspjeli doznati. Ono što je za sada poznato javnosti jest da dosadašnji predsjednik Uprave LRH Igor Šehanović odlazi s čelne pozicije uz otpremninu od 14,1 milijun kuna. Igor Šehanović na mjestu predsjednika Uprave LRH-a proveo je gotovo osam godina, a imenovan je u rujnu 2011. godine, kada je na toj funkciji zamijenio aktualnog direktora HTZ-a Kristjana Staničića, pisao je nedavno Novi list. Šehanović je za svog upravljanja hotelskom kućom uživao veliko povjerenje većinskog vlasnika tvrtke Darka Ostoje, nastavlja taj dnevni list, uglavnom je isticao pozitivne financijske rezultate tvrtke, pa zvuči nevjerojatno da se odlučio odreći takve pozicije.

>>>Sindikat upravi LRH-a: I stari i novi sezonski radnici odlaze vidjevši radne uvjete

Takav splet okolnosti mogao bi značiti i pripremu za novog vlasnika kompanije. Cijena jedne dionice LRH na Zagrebačkoj burzi iznosi oko 4260 kuna, što znači da je tržišna vrijednost kompanije 1,3 milijarde kuna.

18. travanj 2024 21:43