08. ožujak 2019.

Prodaje se bivša politička škola u Kumrovcu, početna cijena 11,96 milijuna kuna

https://www.youtube.com/watch?v=IiySAeCcfJg

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o prodaji nekadašnje političke škole u Kumrovcu, odnosno hotela Zagorje. Prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda, a početna cijena je 11,96 milijuna kuna.

Riječ je o građevini koja je, kako je rekao ministar državne imovina Goran Marić, propadala 30 godina. Nekoliko puta politička škola u Kumrovcu već je prodavana, i u tim postupcima bilo je iskaza interesa, ali ne i obvezujućih ponuda.

Riječ je o devastiranoj nekretnini koja je ‘izvan uporabe dugi niz godina, nije održavana, zapuštena je i lošem je stanju‘. Tako svoju prodaju ‘reklamira‘ Vlada u obrazloženju odluke o prodaji objekta tlocrtne površine 5.901 m², ukupne  građevinske bruto površine 11.310,00 m² raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 m³.

Prema projektnoj dokumentaciji koja je pohranjena u arhivu Krapinsko zagorske županije, Ispostava Klanjec, na 3.429 m² su smještajni kapaciteti, 3.089 m² su komunikacije i zajednički prostori, 1.552 m² su restoran i drugi ugostiteljski sadržaji, na 727 m² je kuhinja, servisi i tehnika, na 578 m² je bazen i velnes, na 546 m² je kongresni centar i na 1.389 m2 je sport i zdravstveni program.

Javni poziv iz stavka objavit će se na mrežnim stranicama Ministarstva državne imovine, na mrežnim stranicama Hrvatske gospodarske komore i ‘u jednom od visoko tiražnih dnevnih listova‘, stoji u Odluci Vlade o prodaji hotela Zagorje, odnosno bivše političke škole u Kumrovcu.