Aktualno
StoryEditor

Prodaju se i preostale nekretnine Glasa Istre

12. Prosinac 2017.

Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje kojim se određuje prodaja preostalih nekretnina Glasa Istre u Puli te je naložio stečajnom upravitelju da bez odgode Financijskoj agenciji (Fini) dostavi podatke o nekretninama koje se prodaju u stečajnom postupku. Sudskim rješenjem određena je prodaja poslovne i upravne zgrade, servisnih zgrada, spremišta i dvorišta, a naknadnim zaključkom o prodaji utvrdit će se vrijednost, način i uvjeti prodaje.

Rješenje je uslijedilo nakon posljednjeg izvješća stečajnog upravitelja za razdoblje od srpnja do runja u kojem se, između ostaloga, navodi kako je utvrđena vrijednost nekretnine 3,2 milijuna kuna.

U tom se izvješću iz listopada stečajnom sudu predlagala i odgoda prodaje navedene nekretnine jer je Zemljišno knjižnom odjelu u Puli bio podnesen prijedlog za brisanje prava građenja na toj nekretnini, a postupak je u međuvremenu dovršen.

>>>Računalnim odabirom 4901 stečajni postupak dodjeljen samo šestorici upravitelja

Osim toga, u izvješću se navodi i kako je u stečajnom postupku provedena prodaja suvlasničkog udjela nad nekretninom u nekadašnjem vlasništvu Glasa Istre, na adresi Riva 10 u Puli, u osnovi uredskog prostora od tri etaže, prizemlja, kata i potkrovlja. Taj je prostor preuzeo jedan razlučni vjerovnik Glasa Istre i to prijebojem potraživanja.

U posljednjem javno objavljenom izvješću stečajnog upravitelja stoji da je početkom listopada na računu Glasa Istre u stečaju bilo nešto više od 437.000 kuna te da su u aktivnostima u idućem razdoblju navedeni i pregovori oko sređivanje arhivske građe Glasa Istre.

20. travanj 2024 17:40