Korona i biznis
14. ožujak 2019.

Proglašeni komunikatori godine: Zlatko Dalić najbolji, Sabor najgori

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je Komunikatorom 2018. godine. Nagrada mu je uručena na svečanosti Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

- Izbornik Zlatko Dalić komunicira iskreno i izravno. Na putu do srebrnog odličja na Svjetskom nogometnom prvenstvu postao je izvrstan primjer zašto dobar lider treba biti i uspješan komunikator, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.

Primajući nagradu Dalić, kojem su konkurenti u izboru bili Vojko Vrućina, Petar Stipetić, Igor Rudan i Tvrtko Barun, istaknuo je kako je njegovu komunikaciju vodila želja da bude dobar trener.

Najgora je prošle godine, po mišljenju HUOJ-a, bila komunikacija zastupnika Hrvatskog sabora.

- U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimjerenom komunikacijom. Među zastupnicima prevladava i evidentna želja za verbalnom dominacijom, što čini nepopravljivu štetu povjerenju u instituciju sabora, političara te politike u cjelini, kazala je Perotić.

[caption id="attachment_378462" align="aligncenter" width="750"] Tvrtko Barun, Maja Gradišar Perotić, Zlatko Dalić, Damir Jugo[/caption]

Krešimir Macan, osnivač i vlasnik Manjgure, primio je posebnu nagradu za doprinos struci. Najboljom agencijom na ovogodišnjem Grand PRixu proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri.

Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku s Danima medijske pismenosti te Hrvatska turistička zajednica s organizacijom sedmodnevnog posjeta fotoreportera Svjetskoga nogometnog prvenstva Yurija Corteza Hrvatskoj, proglašeni su najboljima u kategoriji državne vlasti.

Za odnose s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi dobile su Pragma komunikacije, a za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama nagrađen je Madison Consulting koji je za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka radio projekt „Nisi sama – ideš s nama“.

Agencija 404 pobijedila je u kategoriji Grand PRix za velika trgovačka društva, dok su za mala i srednja trgovačka društva nagrađeni Vajt i Split parking.

Nova TV pobijedila je u dvije kategorije, između ostalog je nagrađena i za emisiju Tvoje lice zvuči poznato.

Grand PRix za najbolju prilagodbu svjetske kampanje osvojio je Madison Consulting za tvrtku IKEA Hrvatska s projektom „Rodna ravnopravnost u IKEA Hrvatska: Ravnopravnost je bolja za sve“.

U kategoriji događanja najbolja je bila Millenium promocija s komunikacijom humanitarne utrke Zagreb Advent Run 2018. za klijenta Run Croatia.