Aktualno
StoryEditor

FOTO: Proglašeni pobjednici natječaja Moj Zaba Start

26. Listopad 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Od ukupno 680 prijavljenih projekata, u kategorijama Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo, Zaba je novčano nagradila 9 najboljih.

U svakoj kategoriji odabrana su po tri najbolja projekta, a osvojili su 120 tisuća kuna za prvu, 100 tisuća kuna za drugu, 80 tisuća kuna za treću te nagrade publike vrijedne 30 tisuća kuna. Ukupno, Zaba je tako dodijelila gotovo milijun kuna potpora.

-U današnjem okruženju potrebno je puno odvažnosti da se pokrene vlastito poslovanje, realiziraju nove inicijative i ostvare društveni projekti. Stoga nam j drago da je 680 poduzetnika, institucija, društava i udruga predstavilo i prijavilo svoje inicijative u programu Moj Zaba Start, rekao je na svečanosti dodjele nagrada u hotelu Esplanade, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

Prvu nagradu u kategoriji Poduzetništvo, osvojio je projekt Time Travel Zagreb, tvrtke Dare2Dream. Projekt Park znanosti tvrtke Veverec 91, osvojio je drugu, a projekt ZAGICAST - imobilizacijski materijal Stjepana Ćurića osvojio je treću nagradu.

U području Kulture i znanosti prvonagrađena je Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije. Druga je pripala projektu Sinj u sridu, a treća projektu Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata. Projekte su razvijali HAZU, Viteško alkarsko društvo i Tehnički fakultet u Rijeci.

U natječaju Društvo, nagrađeni su Crveni nosovi klaunovi doktori, Osnovna škola iz Đurđevca i Plavi pomagači Udruge Placi telefon.

Inače, Moj Zaba Start projekt je Zagrebačke banke kroz koji banka već četiri godine nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje, Do sada je podržala više od 40 najboljih poduzetničkih inicijativa. Uz financijsku, svim sudionicima omogućena je promocija i edukacija.

24. travanj 2024 09:58