Aktualno
StoryEditor

Proglašeni pobjednici petog izdanja Moj Zaba Start

25. Listopad 2018.

U dvorani zagrebačkog hotela Esplanade u četvrtak proglašeni su pobjednici petog izdanje natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke. Nagrade su dodijeljene u tri kategorije - poduzetništvo, društvo te kultura i znanost. Tako su između trideset finalista (po 10 u svakom natječaju) izabrani oni najbolji. Svi finalisti natječaja sudjelovali su u mnogobrojnim zanimljivostima i korisnima aktivnostima kao što su stručne edukacije iz područja važnih za uspješan poslovni start i održivo poslovanje, promocija njihova projekta u javnosti i u medijima, potpora pri javnom glasovanju, iskustvo za pamćenje i prilike za izvrstan networking.

U svakoj kategoriji odabrana su po tri najbolja projekta, a osvojili su 120.000 kuna za prvu nagradu, 100.000 kuna za drugu nagradu i 80.000 kuna za treću nagradu te nagrade publike vrijedne 30.000 kuna. Zaba je u tako u pet godina dodijelila ukupno 5 milijuna kuna potpora.

- Kao vodeća banka u Hrvatskoj, Zagrebačka banka nezaobilazan je partner u realizaciji mnogih poduzetničkih, kulturnih, znanstvenih i društvenih projekata. Zajedno s našim klijentima doprinosimo transformaciji društva, doprinosimo širenju njihova poslovanja, podizanju konkurentnosti i razvoju cjelokupnog gospodarstva. Podržavamo inovativne, izvrsne i ambiciozne i zato smo ponosni da je ove godine preko 400 poduzetnika, institucija, društava i udruga prepoznalo vrijednosti projekta Moj Zaba Start i prijavilo svoje inicijative, poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Projekt pod nazivom ’Hip rehabilitation device’ pobjednik je u kategoriji poduzetništvo. Ova naprava trebala bi uvelike pomoći osobama koje imaju problema s bolnim kukom. Filip Sironić osmislio je uređaj koji omogućuje učinkovitu terapiju, štedi vrijeme fizioterapeutima te povećava produktivnost rehabilitacijskog procesa bolnog kuka.

>>>Peti Moj Zaba Start podupire inovativne projekte s gotovo milijun kuna

Elektronički sustav za unos i analizu podataka pacijenata s rakom prostate liječenih Klinike za urologiju KBC-a Zagreb pobjednički je sustav koji je osvojio nagradu u kategoriji kultura i znanost. Ovaj elektronički sustav pomaže unaprjeđenju liječenja raka prostate pomoću elektroničke sistematizacije informacija o tijeku liječenja. Pomoću njega zajednica dolazi do novih spoznaja koje pridonose smanjenju smrtnosti te znanstvenoj produktivnosti.

Uređenje i opremanje Volonterskog centra s prenoćištem - ’Danas sam tu! Za tebe’ pobjednički je projekt Udruge za promicanje potreba djece i mladih ’Smiješak za sve’ u kategoriji društvo.

Projekt je smišljen s ciljem oplemenjivanja svakodnevnice štićenika, olakšavanja rada djelatnicima, provođenja kvalitetnog programa prakse partnerskih fakulteta, uz uključivanje tvrtki za korporativno volontiranje. Projektom se želi dodatno unaprijediti suradnja s partnerskim fakultetima i postojeći objekt preurediti i opremiti u volonterski centar s prenoćištem.

16. travanj 2024 14:40