Aktualno
StoryEditor

Program Erasmus+: Za Bernaysove studente prijave za sljedeće ljeto počinju već ove jeseni

21. Srpanj 2016.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Provesti semestar u inozemstvu ili odraditi stručnu praksu i steći vrijedno međunarodno iskustvo mali je dio onoga što studentima donosi program Erasmus+. Prije dvije godine dio obitelji Erasmus postala je i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, koja je dosad potpisala četiri sporazuma Erasmus+ s visokoobrazovnim institucijama u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Poljskoj i Slovačkoj. A upravo su osnažili i partnerstvo s priznatim austrijskim veleučilištem FH Joanneumom.

Veliko zanimanje – Program Erasmus+ osmišljen je kako bi pridonio razvoju Europe kao naprednog društva znanja, a obuhvaća europske i međunarodne programe te inicijative EU u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Osim što povećava mobilnost studenata i nastavnog osoblja, dodatno unaprjeđuje i kvalitetu programa visokog obrazovanja zemalja članica EU-a. Bernaysovi će studenti, uz mogućnost nadogradnje teorijskog znanja, u sklopu studentske prakse razvijati svoje PR vještine i u nekoj od zemalja koje sudjeluju u programu Erasmus+. Budući da su naši studenti već u početku pokazali veliko zanimanje, vjerujem da će objeručke prihvatiti tu priliku – ističe Adrian Beljo, voditelj Bernaysova Centra za međunarodnu suradnju, dodajući da će se natječaj otvoriti najesen, a studenti će moći odlaziti u inozemstvo u ljetnom semestru 2017. Student, napominje Beljo, može dobiti financijsku potporu za odlazak u stranu partnersku instituciju, ukupno do 12 mjeseci za svaku razinu studija, neovisno o broju i vrsti aktivnosti, a ona se određuje ovisno o planiranoj aktivnosti i državi u koju se odlazi. Financijska potpora ovisi i o tipu aktivnosti, odnosno ide li student u inozemstvo na studijski boravak ili stručnu praksu. Studentica druge godine diplomskog studija Bernaysa Monika Krasniqi praktično iskustvo stječe na stručnoj praksi u Belgiji u startup-agenciji Barefoot Studio. Radi na startupu MyKowo, mobilnoj aplikaciji koja nudi usluge ‘carpoolinga‘ za veće kompanije.

Svakako pokušati – Čim smo dobili e-mail od profesora da možemo obaviti praksu u zemljama EU, krenula sam u potragu. Nije bilo lako. Od jednih bih dobivala negativne odgovore, od drugih nikakav odgovor. Prva mi je želja bila odraditi praksu u Maastrichtu u Nizozemskoj. Stoga sam poslala e-mail Sveučilištu Maastricht s upitom gdje mogu potražiti ponude za praksu. Poslali su mi nekoliko linkova i na prvi koji sam kliknula otvorio se barefoot-studio.be. Ostalo je povijest – ispričala je Krasniqi te istaknula da je jako zadovoljna te bi svim kolegama preporučila takvo iskustvo.

16. travanj 2024 09:40