08. rujan 2016.

Program ‘Growww‘: Nova generacija pripravnika započinje karijeru u Ini

Jasmina Trstenjak
Jasmina Trstenjak

Sedma generacija mladih talenata zaposlenih u sklopu programa ‘Growww‘ počela je svoj jednogodišnji pripravnički staž u INA Grupi. Točnije, njih 40, od više od tisuću prijavljenih kandidata iz područja naftnog rudarstva i geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije i društvenih znanosti. Kompanija je već tradicionalno 1. rujna organizirala Dan orijentacije na kojem su se pripravnici tijekom cjelodnevnog programa upoznali s njezinim aktivnostima i timovima u kojima će početi svoju karijeru. Tom prilikom nove polaznike programa ‘Growww‘ pozdravio je i Inin menadžment te njihovi mentori i kolege koji su im čestitali na uspjehu i podijelili s njima korisne savjete o razvoju karijere.

Izazovni zadaci Taj je program inače usmjeren na zapošljavanje mladih talenata različitih stručnih profila, a provodi se u svim članicama MOL Grupe. Pred pripravnike se stavljaju izazovni poslovni ciljevi koje ostvaruju uz vodstvo mentora, iskusnog kolege koji ih prati u njihovu radu. Također, svakom pripravniku dodijeljen je i ‘buddy’, bivši pripravnik programa ‘Growww‘ zadužen za razmjenu znanja te upoznavanje pripravnika s poslom i timom suradnika na neformalnoj razini, kako bi se olakšala i ubrzala prilagodba novoj radnoj okolini. Tijekom staža pripravnik prolazi program poslovne edukacije radi upoznavanja svih djelatnosti kompanije i širokog spektra poslovnih događaja, kao i Ininih rafinerijskih pogona te onih plinskih. Dakle, baš kao i njihovi kolege iz prethodnih generacija uključenih u program ‘Growww‘, ovogodišnji će pripravnici proći detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inine pogone, a njihov rad i učinkovitost nadgledat će se i ocjenjivati uz kontinuirano vodstvo mentora. – Presretna sam što sam dobila priliku da karijeru počnem u ovako velikoj i uspješnoj kompaniji. Sigurna sam da ću uz pomoć mentora tijekom cijelog programa ‘Growww‘ mnogo toga naučiti i napredovati – kaže Ivana Pavlović, pripravnica u Ininoj tvrtki kćeri Plavi tim, koja se na ‘Growww‘ prijavila nakon što je diplomirala informatički menadžment.

Mnogo prilika za razvoj Da će Ina omogućiti brojne prilike za unaprjeđenje znanja stečenih na fakultetu, ali i one za razvoj karijere, vjeruje i pripravnik u Prodajnom centru Siniša Sabolović. Slično govori Matija Petričević, pripravnik u Sektoru upravljanja ljudskim resursima: – Nadam se da ću u Ini izgraditi karijeru u smjeru koji sam odabrao. Ina se, inače, na pokretanje programa ‘Growww‘ odlučila 2010. i u sklopu njega od tada do danas zaposlila više od 500 diplomaca, što je čini vodećom kompanijom u Hrvatskoj u zapošljavanju visokoobrazovanoga mladog kadra. Zapravo su svi dosadašnji programi ‘Growww‘ doživjeli velik uspjeh. I ovogodišnjim se pripravnicima, napominje direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima Vladimira Senčar Perkov, otvaraju mnoge prilike za profesionalni razvoj. Stoga se, ističe, nada da će ih novi pripravnici  iskoristiti na pravi način te ostati dio Inina tima i nakon isteka pripravničkog staža.