08. kolovoz 2018.

Progresivne web aplikacije na konferenciji Meet Magento Hrvatska u Osijeku

 

Kao regionalno IT središte, Osijek će po drugi puta biti domaćin, 28. i 29. rujna, konferenciji Meet Magento Hrvatska koju je prošle godine posjetilo više od 200 sudionika iz 18 zemalja. Svjetski stručnjaci za online trgovinu i Magento, vodeću svjetsku eCommerce platformu, doći će na konferenciju Meet Magento Hrvatska kako bi dijelili znanje, razmijenili iskustva i učili o najboljim tehničkim i poslovnim praksama u web trgovini, naglašava se u osječkoj eCommerce tvrtki Inchoo, organizatoru konferencije.

>>>Online maloprodaja u Europi prošle godine rasla 11 posto na 534 milijarde eura

- Konferencija je i ove godine podijeljena na dva dijela - poslovni i tehnički. Na poslovnom dijelu predstavit ćemo trendove u online plaćanju, smjernice za sigurnost trgovine te primjere dobre prakse GDPR-a. Proći ćemo i kroz izazove s kojima se B2B poslovanja sreću prilikom odluke o uvođenju eCommercea, a već iskusni voditelji web trgovina će nas provesti kroz primjere dobre prakse te onoga što su naučili kroz višegodišnje iskustvo. Naprednije marketinške teme, između ostalih, pokrit će data driven marketing, ali i područje umjetne inteligencije u eCommerceu - kaže Maja Kardum iz tvrtke Inchoo.

>>>Online prodaja uništava maloprodaju – samo u Britaniji zatvara se 10.000 trgovina

Osim klasičnih predavanja i panela, najvaljuju u Inchoou, ocjenjivački sud će po prvi puta odabrati i nagraditi najbolju hrvatsku web trgovinu izrađenu na Magentu. Prijave su otvorene do 2. rujna, pa iz Inchooa pozivaju sve koji imaju svoju Magento trgovinu ili kupce koji vole kupovati na nekoj od tih trgovina da se prijave putem obrasca dostupnog na web stranici konferencije hr.meet-magento.com.

- Sigurni smo kako će svatko tko je uključen u prodaju na internetu čuti nešto korisno i zanimljivo kako bi poboljšao svoje poslovanje i tehnički došao na novu razinu. Upravo zato poseban naglasak na tehničkom dijelu konferencije bit će nešto relativno novo u eCommerce svijetu, a to su PWA (progresivne web aplikacije), koje su jedan od trendova koji će svakako oblikovati stranice i web trgovine budućnosti – rekla je Kardum.

>>>Online šoping sve popularniji

Inchoo je, ističe se, inače u svijetu prepoznat kao jedna od vodećih tvrtki za izradu online trgovina. U Hrvatskoj su osvojili i Zlatnu bilancu za najuspješnijeg poduzetnika koju dodjeljuje FINA, podsjećaju u Inchoou.