Aktualno
StoryEditor

Proizvodnja SMS-ova kao novi biznis

29. Rujan 2018.

Digitalizacija se uvukla u sve pore života: od komunikacija i transporta do sporta, kulture i proizvodnje. A najnovija je verzija visokotehnološkog napretka proizvodnja – lažnih SMS-ova.

Bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga uhićen je pod sumnjom da je producirao ‘korespondenciju‘ kojom se ‘dokazuje‘ pritisak bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana sa zahtjevom članu sudskog vijeća da se osudi Zdravka Mamića i ostatak ekipe za izvlačenje love iz Dinama.

>>>Plenković: Očekujem da nadležna tijela istraže sve u aferi ‘fabriciranih SMS-ova’

Navodno je cijeli posao stajao ‘stotine tisuća kuna‘ i još i jacuzzi, u kojem je Varga uhićen. Mamić je poruke objavio uoči presude, a u međuvremenu je Varga, čini se, trebao isporučiti novu tranšu SMS-ova, no krtica iz MUP-a upozorila ga je da uništi sve USB stickove i tvrde diskove. Istražitelji su bili brži. Navodno je Varga priznao.

U igru je uvučena i HDZ-ova ‘policijska struja‘, a istražitelji ‘imaju indicije‘ da Varga stoji i iza SMS-ova koji su anonimno dostavljeni Ivici Todoriću u London s navodnom prepiskom Andreja Plenkovića i Martine Dalić. Tko zna što je Varga još producirao... A i ja malo analiziram svoju SMS-prepisku.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

12. travanj 2024 14:54