Aktualno
StoryEditor

Projekt ‘Dizala‘: Prvi natječaji mogli bi početi iduće godine

23. Rujan 2018.

Pola milijarde kuna vrijedan projekt ugradnje dizala, koji uključuje ugradnju 16 tisuća dizala u višekatnice, ipak bi mogao do kraja godine na neki način biti uvršten u Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.‘. Barem su tako obećali u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije nakon posljednjeg sastanka s predlagačima tog projekta.

>>>Đuro Horvat: Svojom tehnologijom pretvaramo otpad u gospodarski resurs

– Dobili smo obećanje da će se u rebalans operativnog programa uvrstiti i ugradnja dizala, i to u mjeri koja bi bila primjerena za to obračunsko razdoblje. Očekujem bar trećinu iznosa od potrebnih pola milijarde kuna, kao i da će se projekt početi provoditi u ovome obračunskom razdoblju i nastaviti u idućem, od 2021. do 2028. Do kraja ove godine trebalo bi se znati je li projekt uvršten u rebalans, ali prvi natječaji trebali bi se otvoriti početkom iduće godine – rekao nam je Zdravko Čizmar, tajnik Hrvatske udruge za dizala.

S tim očekivanjima otišli su k Đuri Horvatu, predsjedniku Uprave Tehnixa, jednog od proizvođača dizala koji bi mogao sudjelovati u velikom poslu. Horvat je zainteresiran za uključivanje u projekt, posebno kad se zna da je Tehnix izradio prototip univerzalnog dizala za prijevoz osoba i tereta.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

21. travanj 2024 06:25