Aktualno
StoryEditor

Promijenjena stečajna upraviteljica Keruma, novi direktor MIV-a…

11. Ožujak 2019.

Tvrtka KERUM d.o.o. iz Splita u stečaju dobila je novu stečajnu upraviteljicu. Natalija Mladineo iz Splita zamijenila je Mirjanu Zuziju, iz Velike Gorice, koja je na tu funkciju bila imenovana s otvaranjem stečaja u tvrtki Željka Keruma, 2. studenoga 2018., i zadržala se na njoj nepuna tri mjeseca.

Marin Dražin novi je direktor Metalske industrije Varaždin d.d. umjesto Gorana Popovića, koji je na tu funkciju imenovan prije manje od dva i pol mjeseca, kad je zamijenio Franju Tureka. Obavljene su i rotacije među članovima Nadzornog odbora. Marijan Cingula novi je predsjednik umjesto Dunje Babić, a Darinka Hajduk-Vučić zauzela je funkciju zamjenice predsjednika NO-a, koja je bila nepopunjena od 8. siječnja, kad  je NO napustio Vlatko Cvrtila. Nebojša Stanić i Nenad Novko ostali su članovi NO-a.

Aleksandar Piljek izašao je iz vlasništva i prestao biti direktor tvrtke Croatia Cargo iz Svetog Križa Začretja. Jedini vlasnik sad je dosadašnji suvlasnik Franjo Piljek, koji je ostao i prokurist, a direktoricom je imenovana Maja Radulović.

Općine Koprivnički Ivanec i Sokolovac ušle su u vlasničku strukturu komunalnog poduzeća Komunalac iz Koprivnice, koji je sad u suvlasništvu Grada Koprivnice i sedam okolnih, gravitirajućih općina.

Jadranka Živoder nova je članica Nadzornog odbora Hidroregulacije d.d. iz Bjelovara umjesto Zlate Bajs.

Ivor Grubišić prestao je biti član Uprave Piramide iz Sesveta, pa je upravljanje tvrtkom koja proizvodi bočice i ampule za farmaceutiku u vlasništvu luksemburškog Pharmakon Holdinga preuzeo samostalno kao direktor Krešimir Sečak.

Suvlasnica Martina Matjašić prestala je biti direktorica tvrtke More i brodovi iz Zagreba. Sandra Pavičić Rogulj sad samostalno upravlja tvrtkom koja iznajmljuje jahte pod brendom Sailing Europa Charter.

Ewa Magdalena Ereminowicz nova je predsjednica Uprave tvrtke Coca-Cola Adria iz Zagreba umjesto Luce Santandree, Vesna Vlahović Dašić nije više u Uoravi, a Ana Kljaić ostala je članica Uprave, ali s većim ovlaštenjima. Coca-Cola u Hrvatskoj posluje kroz dvije tvrtke. Bazična je Coca-Cola HBC Hrvatska, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom, a Coca-Cola Adria je manja tvrtka koja se bavi prvenstveno marketinškim aktivnostima.

U Sudskom registru provedene su promjene u Nadzornom odboru Viktora Lenca, kao posljedica preuzimanja od strane talijanskog Palumba. Antonio Palumbo predsjednik je NO-a, njegov zamjenik je Raffaele Palumbo, a članovi su Francesco Ciaramela i Giorgio Filippi. Opozvani su John Karavanić (predsejdnik), Elvis Pahljina (zamjenik), te Hrvoje Markulinčić i Luka Kolanović.

Marko Malenica novi je direktor tvrtke Slogan d.o.o. iz Zagreba umjesto Ivke Malenice i Nikole Bušljete. Vlasnik tvrtke je Ivan Malenica.

Dosadašnji prokurist Glasa Slavonije Bojan Divjak imenovan je direktorom tvrtke, a dosadašnji direktori Ivan Šimić i Marijan Beljan povukli su se na pozicije članova Uprave s manjim ovlaštenjima. Većinski vlasnik Glasa Slavonije (75%) je Osječki list u vlasništvu Beljana i Šimića.

Paula Righeto i Farrucio Brusegan novi su vlasnici tvrtke Veterani d.o.o. iz Rovinja umjesto tvrtke Argos iz Milana. Njih dvoje su u siječnju 2018. opozvani s pozicija članova Uprave, a umjesto njih je za jedinog člana Uprave imenovan Filippo Brusegan, koji je ostao na čelu tvrtke koja se bavi nekretninskim biznisom.

Vlasnik Fred Alexander Bobek i Ivanka Bobek povukli su se s pozicije članova uprave tvrtke Fred Bobek, koja se dosad zvala Fred Bobek Zagreb. Slobodanka Barić nova je direktorica tvrtke koja stoji iza brenda Honda Marine, a bavi se prodajom vanbrodskih motora i druge opreme za nautičare.

Tvrtka Parka Distribucija  iz Zagreba promijenila je naziv u HSH Chemie, u skladu s promjenom naziva svog slovenskog vlasnika, tvrtke HSH Chemie iz Škofje Loke, koja se donedavno zvala Parka. Prema podacima sa svojih mrežnih stranica, tvrtka je u 50-postotnom vlasništvu slovenske Parka Grouo i njemačke tvrtke HSH Chemie.

19. travanj 2024 18:46