20. rujan 2018.

Promjena na čelu EBRD-a u Hrvatskoj

Victoria Zinchuk imenovana je novom direktoricom ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Hrvatskoj, a na poziciju voditeljice ureda te banke u Zagrebu sa 17 zaposlenih, stupit će 1. studenog, priopćeno je u četvrtak iz te banke.

Victoria Zinchuk, koja je magistrirala bankarstvo i financije, započela je karijeru u EBRD-u 2002., a prije preuzimanja nove dužnosti, uspješno je kao viša bankarica u agribusiness sektoru predvodila transakcije i projekte u zemljama u koje EBRD ulaže, te je realizirala investicijske projekte s ključnim regionalnim i multinacionalnim kompanijama ukupne vrijednosti veće od milijardu eura.

>>>EBRD sa 70 milijuna eura preuzima oko 25 posto udjela u kompaniji D-Marin

Od 2016. Victoria Zinchuk bila je vršiteljica dužnosti voditeljice odjela Agribusiness EBRD-a, a tijekom 2018. obnašala je dužnost v. d. direktorice ureda EBRD-a u Maroku.

[caption id="attachment_261370" align="aligncenter" width="249"] Victoria Zinchuk[/caption]

„Oslanjajući se na snažne temelje koje Banka ima u Hrvatskoj, Victoria će dodatno proširiti i produbiti naše aktivnosti u zemlji”, poručila je u priopćenju Charlotte Ruhe, direktorica EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu.

>>>Jelušić Kašić: EBRD u 25 godina u Hrvatskoj podržao 200 investicija u iznosu 3,7 milijardi eura

Na novoj poziciji Zinchuk je naslijedila Vedranu Jelušić Kašić koja je obnašala dužnost direktorice ureda EBRD-a u Hrvatskoj od 2013. do 2018., a nedavno je napustila tu banku.

Fokus EBRD-a u Hrvatskoj usmjeren je na korporativni sektor. Do sada je EBRD u Hrvatsku uložio više od 3,7 milijardi eura kroz više od 200 projekata, a godišnje u prosjeku uloži oko 200 milijuna eura u nove projekte, navodi se u priopćenju.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]