Aktualno
StoryEditor

Promjene u tvrtkama Karla Heinza Truskallera, Brune Orešara, obitelji Pejacsevich…

10. Siječanj 2019.

Željko Gabron izašao je iz vlasničke strukture tvrtke SPORTSKI ŽIVOT d.o.o. iz Zagreba. Troje preostalih suvlasnika su tvrtka WORLD CLASS HOLDING WCH AB iz Sollentune (Švedska), Igor Greif i - Karl Heinz Truskaller, koji je u Hrvatskoj najpoznatiji kao prvi čovjek HYPO BANKE (današnji ADDIKO) od 1997. do 2007. Lider ga je krajem 2005. godine proglasio najmoćnijim strancem u hrvatskom biznisu. I nakon odlaska iz ostao je uključen u više projekata u Hrvatskoj – od K.H.T.-a (konzultanstka tvrtka s njegovim inicijalima) preko HISTRIA NEKRETNINA, i COMFORT AND LIFEA do HONESTAS PRIVATE EQUITY PARTNERA i SPORTSKOG ŽIVOTA.

Tvrtka VRBANI PROJEKT d.o.o. iz Zagreba, u vlasništvu tvrtke BH CROATIA I LTD iz Limassola (Cipar) i Brune Zvonimira Orešara, povećala je temeljni kapital sa 20.000,00 kuna na 222.740.500,00 kuna.

Zadnjeg dana prošle godine tvrtka SEONA SILVA d.o.o. iz Zagreba ušla je kao 20. suvlasnik u tvrtku za preradu drva SLAVONSKI HRAST d.o.o. iz Slatine, koja je odmah promijenila naziv u AURIC TIMBER d.o.o. Direktor tvrtke je Marin Kunštek, a prokurist Nicolas Antonio Baron Adamovich. Tvrtka je u privatnom vlasništvu, sa 40 posto udjela stranog kapitala. SEONA SILVA je pak u stopostotnom stranom vlasništvu. Četvero suvlasnika britanski su državljani Peter Stephen Leslie Pejacsevich (direktor), Georgina Marguerite Pejacsevich, Alexander Geza Marcus Pejacsevich i Anastasia Lilla Sophie Pejacsevich. Troje Pejacsevicha imaju i izravne vlasničke udjele u AURIC TIMBERU.

Tvrtki REZIDENCIJA SKIPER d.o.o. iz Savudrije (Umag) pripojene su tvrtke X TURIST d.o.o. i Y TURIST d.o.o. Sve tvrtke posluju na istoj adresi i u vlasništvu su tvrtke TAMPTERN LIMITED iz Limassola (Cipar). REZIDENCIJA SKIPER povećala je i temeljni kapital sa 20.000,00 kuna na 32,802.600,00 kuna.

Nikola Šafarić nije više suvlasnik ni direktor tvrtke ŠAKE d.o.o. iz Jalkovca (Varaždin). Tomislav Kelemen sad je jedini vlasnik, i sam vodi tvrtku kao direktor.

Zoran Marković i Stjepan Bekina izašli su iz vlasničke strukture tvrtke VODOPRIVREDA-ZAGORJE d.o.o. iz Klanjca, a u vlasništvo je ušla Ivana Marković. Tvrtka sad ima 49 suvlasnika, fizičkih osoba.

Tvrtki ASOLUTIC d.o.o. iz Zagreba,koja je u vlasništvu tvrtke SEM TEKNOLOJI YATIRIM PROJE VE DANISMANLIK ANONIM SIRKETI iz Istanbula (Turska) pripojena je tvrtka KRAUS d.o.o. iz Zagreba, koja je dosad bila u vlasništvu ASOLUTICA.

Antonio Kuzmanić preuzeo je vlasništvo putničke agencije NIVA d.o.o. iz Splita od Tomislava Akrapa, kojem je ostala prokura, kao što je Nikoli Akrapu ostala vodeća upravljačka pozicija.

Damir Ivanković izašao je iz vlasništva tvrtke STOLAR d.o.o. iz Zagreba, koja sad ima 14 suvlasnika.

Mato Čović preuzeo je vlasnički tvrtku EXCLUSIVE BUSINESS d.o.o. od Dragana Ibriksa, kojeg je zamijenio i na poziciji direktora. Sjedište tvrtke, koja je 7. siječnja bila u blokadi, preselio je iz Poreča u Golu.

SANITARIA-DENTALWAREN GESELLSCHAFT M.B.H. iz Beča vlasnički je izašla iz tvrtke SANITARIA DENTAL d.o.o. iz Zagreba. Vlasnički udio prenesen je na samu tvrtku, kojoj je zapravo vlasnik i direktor Draženko Galić.

Tomislav Pokupec novi je suvlasnik tvrtke EDIN-KOM d.o.o. iz Zagreba, uz dosadašnjeg jedinog vlasnika Edina Mehulića. Njih dvojica su i direktori tvrtke.

Maroje Ljutić izašao je iz suvlasništva tvrtke INDUCTA d.o.o. iz Zagreba. Suvlasnici su ostali prokurist Goran Milošević i direktor Danijel Dukarić.

Tvrtka GRAND MARINA LAV d.o.o. iz Podstrane pripojena je tvrtki GRAND HOTEL LAV d.o.o. iz Podstrane. To je transakcija unutar grupacije istog vlasnika, nizozemske tvrtke Odien Hotels N.V.

Natalija Senčar Vrhar i Stjepan Vrhar kao suvlasnici prebacili su dio imovine tvrtke METAL DEKOR d.o.o. iz Ivanovca na svoju drugu tvrtku, METAL DEKOR FERRO iz Ivanovca (Čakovec). Pri realizaciji ugovora o podjeli i preuzimanju temeljni kapital METAL DEKORA smanjen je sa 12.350.000,00 kuna na 3.000.000,00 kuna. Za isti iznos, 9,350.000,00 kuna, povećan je temeljni kapital METAL DEKORA FERRA - sa 20,000,00 kuna na 9.370.000,00 kuna.

Ana Marija Perković nova je suvlasnica tvrtke PUSTARA VIŠNJICA d.o.o.iz Višnjice (Sopje). S njenim ulaskom u vlasničku strukturu temeljni kapital tvrtke povećan je sa 3,000.000,00 kuna na 10,000.000,00 kuna.

19. travanj 2024 00:36