Aktualno
StoryEditor

Prošla godina najbolja u povijesti poslovanja grupacije Bluesun Hotels&Resorts

01. Veljača 2017.

Hotelska grupacija Bluesun Hotels&Resorts prošlu je godinu zaključila sa 49,5 milijuna eura prihoda ili 12 posto više nego u 2015., dok je dobit porasla za 40 posto, na 4 milijuna eura, doznaje se iz te tvrtke koja 2016. ocjenjuje svojom najboljom poslovnom godinom do sada.

>>>U Bluesun hotelima jede se ekološki uzgojena junetina i teletina

"Da je 2016. bila najbolja poslovna godina do sada vidljivo je iz svih pokazatelja, uz ostalo i u broju noćenja koja su stalno u porastu zadnjih godina, da bi prošle godine dosegnula rekordnih 760 tisuća, što je bilo i 1 posto više nego u 2015.", ističu iz Bluesuna.

Najbolji rezultati u Tučepima na Makarskoj rivijeri

Prema prihodu, broju noćenja i ostalim pokazateljima, i među svim destinacijama u kojima posluje, najbolje rezultate Bluesun je lani ostvario u Tučepima na Makarskoj rivijerina Makarskoj rivijeri, gdje posluju njihovi hoteli Afrodita, Alga, Neptun i Kaštelet, dok su u ukupnoj strukturi turista najveći udjel u ukupnim noćenjima, od 25 posto, zadržali gosti iz Njemačke.

>>>FOTO: Valamar kreće u svoju najveću investiciju, otvara više od 300 novih radnih mjesta

Na drugom mjestu su Francuzi s udjelom od 12 posto, treći su Šveđani s udjelom od 10 posto, a iz Bluesuna naglašavaju da među ostalim stranim turistima bilježe i sve veći postotak dolazaka Norvežana te turista iz Velike Britanije i Slovenije, dok su domaći turisti u ukupnim noćenjima lani sudjelovali sa 6 posto.

Očekuje se nastavak pozitivnih trendova, nova zapošljavanja

Tržišni udjel grupacije po krevetima iznosi 3,5 posto u ukupnom broju smještajnih kapaciteta svih hotela i kampova u Hrvatskoj, s blizu šest tisuća kreveta u 15 hotela i jednom kampu, u što su uračunati i kreveti novih hotela Berulia u Brelima te TUI Blue Jadrana u Tučepima koje otvaraju ove godine.

>>>Zubak gradi novi hotel u Iki, Andabak u Tučepima

"Prošle godine smo ostvarili prosječnu pansionsku cijena po gostu i noćenju od 47 eura, a po sobi od 101 euro, što je porast od 11 posto u odnosu na 2015., a takve su cijene rezultat prodajne politike i potražnje na tržištu. Popunjenost na bazi operativnih dana za 2016. za grupaciju je iznosila 82,1 posto, dok je to preračunato u kalendarske dane 43,5 posto", ističu iz Bluesuna dodajući kako i ove godine očekuju nastavak pozitivnih trendova.

Ove godine planiraju i nova zapošljavanja, odnosno da će imati više ukupno zaposlenih od lanjskih oko 970, od kojih je stalno zaposlenih bilo 433, a sezonski 533.

17. travanj 2024 17:39