Aktualno
StoryEditor

Protiv svih uhićenih podnesene kaznene prijave

17. Listopad 2017.

Protiv osumnjičenih u slučaju Agrokor policija je podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Uz Ivicu Todorića i njegove sinove Antu i Ivana, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i jučer uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

"Sve uhićene osobe su predane pritvorskom nadzorniku i tijekom jutra je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", izvijestila je policija dok u državnom odvjetništvu traju ispitivanja 12 u ponedjeljak uhićenih osumnjičenika.

Prije podneva su na tužiteljstvu ispitani Kuštrak, Canjuga, Galić, Puljić, Lučić i Pandžić, a ispitivanja se nastavljaju u poslijepodnevnim satima.

Odvjetnik Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović Visković, izjavio je novinarima da će u 14 sati kada počinje ispitivanje znati što se točno njegovu branjeniku stavlja na teret.

On vrlo vjerojatno neće iznositi obranu, neće nikoga teretiti, biti pokajnik niti nositi dokumentaciju, kazao je odvjetnik.

14. travanj 2024 13:18