Aktualno Znanja

Prva hrvatska Konferencija o korporativnom volontiranju i Sajam volontiranja

volontiranje
Lider
Autor Lider

Volonterski Centar Zagreb, u suradnji s Volonterskim centrima iz Osijeka i Splita te Mrežom za razvoj korporativnog volontiranja pozivaju Vas na prvu hrvatsku konferenciju i sajam volontiranja „Korporativno volontiranje“, koje organizira kako bi što veći broj tvrtki iz cijele Hrvatske upoznali s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuli ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja, čime doprinose izgradnji i povezivanju  tvrtke, zaposlenika i zajednice u kojoj djeluju. Konferencija se održava 27. travnja 2017. u Forumu Zagreb, Radnička cesta 50 – centar Green Gold.

Program konferencije

Program konferencije donosi zanimljiv pregled postojeće prakse iz perspektive organizatora volontiranja i tvrtki, iz Hrvatske i inozemstva, prezentaciju istraživanja provedenog u 2016. godini, te brojne zanimljive goste  koji će podijeliti svoja iskustva kako stvoriti kvalitetne volonterske projekte za korporativno volontiranje.

Tijekom cijelog dana, uz konferencijski dio bit će organiziran i sajam volontiranja na kojem će neprofitne organizacije imati izložene materijale koji prikazuju njihov rad te opise volonterskih aktivnosti u koje se može uključiti poslovni sektor.

Poseban naglasak bit će usmjeren na volonterske akcije povodom svibanjske nacionalne manifestacije Hrvatska volontira, koja će biti prilika za volontiranje velikog broja zaposlenika tvrtki te prilika za snažniju promociju korporativnog volontiranja u široj javnosti.

Očekujemo dolazak brojnih predstavnika tvrtki te brojne predstavnike neprofitnih organizacija iz svih krajeva Hrvatske. Više informacija i prijave za konferenciju:  na internetskoj adresi korporativnovolontiranje.vcz.hr.

Program konferencije

Program konferencije donosi zanimljiv pregled postojeće prakse iz perspektive organizatora volontiranja i tvrtki, iz Hrvatske i inozemstva, prezentaciju istraživanja provedenog u 2016. godini, te brojne zanimljive goste  koji će podijeliti svoja iskustva korporativnog volontiranja.

Konferencija se sastoji od dva djela, a to su ‘Prijepodnevni dio’ koji je namijenjen prvenstveno tvrtkama (od 10 do 14 sati, s uključenim ručkom za sudionike) i ‘Popodnevni dio’ namijenjen neprofitnim organizacijama kao organizatorima volontiranja, ali i tvrtkama koje ih žele detaljnije upoznati, kao i njihovo djelovanje te čuti više o korporativnom volontiranju (od 14 do 16 sati).

Sajam volontiranja

Sajam se odvija istovremeno s konferencijom o korporativnom volontiranju, od 10 do 16 sati.

Svrha sajma je na jednom mjestu okupiti tvrtke zainteresirane za korporativno volontiranje i organizatore volontiranja u neprofitnim organizacijama te im omogućiti da se međusobno upoznaju i razgovaraju o mogućnostima suradnje.

Na samom Sajmu organizatori volontiranja predstavljat će mogućnosti volontiranja za zaposlenike tvrtki kroz cijelu godinu – na pojedinim volonterskim programima ili volonterskim pozicijama, ali će istovremeno predstaviti i posebno pripremljene volonterske akcije za manifestaciju Hrvatska volontira 2017. Sudionici iz poslovnog sektora moći će se pobliže upoznati s aktivnostima i načinom provedbe, te će, ukoliko se odluče sudjelovati, i odabrati akcije u koje će se uključiti.

Nacionalna manifestacija- Hrvatska volontira 2017

Nacionalna manifestacija Hrvatska volontira 2017 se održava od 22. – 27. svibnja 2017. Mjesec dana razmaka između sajma i manifestacije omogućit će vremenski okvir unutar kojeg se mogu odraditi potrebne pripreme kako bi akcija volontiranja zaposlenika bila što uspješnija.

Hrvatska volontira 2016. organizirana je u 60 hrvatskih gradova, a okupila je 173 organizatora volontiranja i 3.680 volontera, od kojih 605 iz poslovnog sektora, oko 266 različitih volonterskih aktivnosti na dobrobit zajednice.

Manifestacija Hrvatska volontira i ove će godine uključiti veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Na sajmu će biti dostupan Katalog volonterskih projekata u kojem su predstavljene udruge i njihovi volonterski programi i pozicije, te akcije koje su pripremile za manifestaciju Hrvatska volontira.

Komentari