Aktualno
StoryEditor

Prva plovidba Jadrolinijinog trajekta Dubrovnik na relaciji Bar-Bari-Bar

19. Svibanj 2017.

Trajekt Dubrovnik otisnut će se u u petak navečer na prvo putovanje iz Luke Bar prema Bariju, na temelju ugovora o međusobnoj suradnji koji su nedavno u Rijeci potpisali predstavnici Barske plovidbe i hrvatske Jadrolinije.

Feribot Dubrovnik je dugačak 122,06 metara, širok 18,82 metara, a visok 12,55 metara, s gazom 4,83 metra. Kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet putnika mu je 1,3 tisuće osoba. Kapacitet vozila iznosi 300 automobila. Brod ima 148 kabina s ukupno 457 kreveta.

Dubrovnik će ploviti na liniji Bar-Bari-Bar jednom tjedno tijekom svibnja, rujna, listopada i studenoga, a dva puta tjedno tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Iz barske kompanije kazali su crnogorskim medijima da je od svih ponuda za Barsku plovidbu najpovoljnija ona koju je dala Jadrolinija, kao i da će od poslovne suradnje s tom renomiranom i najstarijom trajektnom kompanijom na Jadranu, barsko preduzeće imati isključivo korist.

>>> Jadrolinija u flotu uvodi ljepotana od 35 milijuna kuna

“To nije prvi put da se linija Bar-Bari održava na ovaj način. Podsjetit ćemo da je nešto slično bilo i 90-ih godina”, navedeno je iz Barske plovidbe.

U barskoj kompaniji su najavili da će njihov stručni tim i dalje ispitivati tržište polovnih trajektnih brodova, odnosno raditi na pronalaženju adekvatne zamjene brodu “Sveti Stefan” dva, koji je plovio na ovoj liniji do prosinca 2016. i koji je u nedjelju isplovio iz barske luke na posljednje putovanje u rezalište u Turskoj.

Brodska linija s Italijom uspostavljena je 1965. godine. Brod Sveti Stefan dva od 3. prosinca prošle godine nije plovio na toj liniji zbog toga što mu je certifikacijsko društvo Bureau Veritas ukinuo klasu.

20. travanj 2024 06:16